Logo hartvanzuidplas.nl
Optredens op een ponton maakten het evenement op en rond het water compleet.
Optredens op een ponton maakten het evenement op en rond het water compleet. (Foto: Erik van Leeuwen)

Met spokenjagers op het Wijde Gat

  •   60 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Voor de vijftiende keer werd zaterdag bij het Wijde Gat in Kleinpolder de Vlootschouw gehouden. Het evenement hangt van tradities aan elkaar. "Ik hoop dat het unieke karakter nooit verloren gaat", zegt Laurence Roozendaal.

Roozendaal werd door de organisatie ingehuurd om het programma 'bij elkaar te kletsen'. Ingehuurd is echter niet het goede woord, laat ze weten. "Ik ben één van de vele vrijwilligers. Er zijn er gigantisch veel." Volgens haar is saamhorigheid het kenmerk van de Nieuwerkerkse Vlootschouw. "Een dag als vandaag verenigt de wijk." Als bewoner van één van de hoogbouwflats, anderhalve kilometer verderop, viel ze een paar jaar geleden voor de charme van het festijn. "Het is hier altijd beregezellig."

Op het water voeren de bootjes in de Ringvaart af en aan. De boot van de hoogwaardigheidsbekleders met burgemeester Servaas Stoop was als enige niet versierd. Onderweg kwamen zij regelmatig de boot van de Spokenjagers tegen. "We dachten, we gaan eens uitpakken", zei Jeroen de Koning, één van de vijftien Ghostbusters. Thema van de Vlootschouw dit jaar was 'movies'. Dat bracht Capellenaar Koning ('mijn nichtje woont hier') en familie op het idee om als de bekende Ghostbusters te gaan. Ze waren een opvallende verschijning in hun witte pakken. "Net kwam er al een ouder iemand vragen of we van de asbest waren. Het zijn schildersoveralls, maar het is net echt. Sticker erop van Ghostbusters en klaar." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten