Logo hartvanzuidplas.nl
Op het veld spelen aanvoerder Eva Haasbroek en IJsselvogels in de tweede klasse. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Op het veld spelen aanvoerder Eva Haasbroek en IJsselvogels in de tweede klasse. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Moordrechtse IJsselvogels moeten weer vleugels krijgen

  •   58 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht – Het gekortwiekte IJsselvogels moet de komende vijf jaar weer vleugels krijgen. De Moordrechtse club werkt hard aan de toekomst. Het plan 'IJsselvleugels' is het kompas voor terugkeer op niveau.

Wie IJsselvogels tegenwoordig wil vinden in de rangen en standen van de KNKV moet lang en goed zoeken. Pas 'ergens' in de derde klasse doemt de naam van de ooit zo roemruchte club op. Als het aan het huidige bestuur ligt komt daar in de toekomst weer verandering in. In 2025 moet IJsselvogels 1 weer een stabiele eersteklasser zijn. Om dat doel te bereiken is de club bezig een ambitieus plan uit te rollen. "We zijn al een tijdje bezig", zegt Hans Klijn, bestuurslid technische zaken. "We hebben plannen gemaakt en vooral ook veel tijd gestoken in menskracht. Het grootste probleem was dat we een technische commissie hadden van maar een paar mensen. Die konden niet meer doen dan de winkel draaiende te houden. Onze belangrijkste opgave was om een grote groep vrijwilligers te vinden die brood zag in onze plannen. Inmiddels hebben we die gevonden. De plannen kunnen nu tot uitvoering gebracht worden."
'IJsselvleugels' is een veelomvattend project waarbij op alle gebieden wordt ingezet op verbetering van de jeugdopleiding. Klijn: "Denk daarbij aan train de trainer en coach de coach. Maar ook het bezoeken met jeugdteams van wedstrijden in de Korfbal League, waarbij we de focus leggen op een specifiek facet, aanvallen of verdedigen, hoort daarbij."
IJsselvogels stond jarenlang bekend om de goede jeugdopleiding. Wim Slingerland senior legde de basis bij de jongste jeugd, ook bij de oudere jeugd was de club gezegend met goede jeugdtrainers. "Dat was een model dat niet te kopiëren is. Dat was toen, nu heb je vooral een brede en goed georganiseerde staf nodig", weet oud-IJsselvogels 1-speler Klijn. "We richten ons daarbij op alle jeugd."
Een stabiele eersteklasser in 2025, vindt Klijn geen onrealistisch doel. "Het motto van ons plan is ver denken en ruim dromen. We gaan ervoor en je merkt dat ons enthousiasme door veel leden wordt overgenomen. Samen kunnen we veel bereiken."

Meer berichten