Logo hartvanzuidplas.nl
Mocht de verhuizing afgeblazen worden, wil Roos de garantie dat zijn club minimaal tien jaar op de huidige locatie mag blijven.
Mocht de verhuizing afgeblazen worden, wil Roos de garantie dat zijn club minimaal tien jaar op de huidige locatie mag blijven.

Groeneweg wil duidelijkheid van gemeente

  •   451 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Het is nog lang niet zeker of Groeneweg daadwerkelijk op termijn gaat verhuizen. Dat zei voorzitter Ed Roos tijdens zijn traditionele nieuwjaarstoespraak zaterdag ten overstaan van een volle kantine.

Het college wil sportpark Van 't Verlaat gebruiken voor woningbouw en dat betekent dat Groeneweg op een andere locatie een nieuw complex krijgt. De club wil meewerken aan een verhuizing, maar vindt het proces wel lang duren. "Het gevolg daarvan is dat we al twee, tweeënhalf jaar lang stilstaan. Als je weet dat je een keer gaat verhuizen, laat je grote uitgaven wel achterwege", aldus Roos. "Vlak voor kerst hebben wij met de tennisclub met wethouder Jan Verbeek om tafel gezeten. Hij kon nog geen duidelijkheid geven. Voor 1 februari wordt wel duidelijk of De Zevenster onderdeel blijft van het project."
Er liggen nu drie scenario's op tafel, waarbij het ook niet uitgesloten is dat Groeneweg en TC Zevenhuizen uiteindelijk blijven waar ze zijn. Roos: "Wij willen graag duidelijkheid, ook als dat betekent dat er geen verhuizing komt. Vooropgesteld: we verhuizen graag. Als je oude meuk kunt inwisselen voor iets nieuws, waarbij de exploitatiekosten ook nog kunnen worden verlaagd, moet je dat absoluut doen. Ik begrijp ook dat het niet meteen geregeld is, maar onzekerheid heeft een grens."

"De wethouder heeft beloofd dat er voor 30 juni van dit jaar duidelijkheid is over het doorgaan van het plan, in welke vorm dan ook."

Mocht de verhuizing afgeblazen worden, wil Roos de garantie dat zijn club minimaal tien jaar op de huidige locatie mag blijven. "Met een vierde veld, want daar hebben we met het huidige ledenaantal al recht op."

Roos vroeg tijdens de nieuwjaarsreceptie ook aandacht voor het vrijwilligerswerk binnen zijn club. "Er is altijd behoefte aan vers bloed, zowel in het organiserende als uitvoerende vrijwilligerswerk. Mijn wens is dat er jonge mensen, van 27, 28 jaar, toetreden tot commissies en bestuur en nieuwe specifieke kennis toevoegen. Ik zie nu bij de club velen die niet de drang voelen om iets te doen. Die hebben zoiets van 'het gaat prima, waarom zou ik'. Maar dat gaat allemaal niet vanzelf. Ik ben bang dat ik een blèrende in de woestijn ben."

Meer berichten