Logo hartvanzuidplas.nl
Suzanne Adegeest en Inge Habold brachten al hun leerlingen afgelopen week een bezoekje en meer thuiswerk.
Suzanne Adegeest en Inge Habold brachten al hun leerlingen afgelopen week een bezoekje en meer thuiswerk. (Foto: Myriam Dijck)

Scholen proberen zicht te houden op spanningen thuis

  •   426 keer gelezen

Zevenhuizen/Moerkapelle – “Samenwerken, daar zit kracht in”, zegt Riekelt Korf, directeur van basisscholen de Eendragt en de Nessevliet. De basisscholen in Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat hebben de handen ineengeslagen.

Door Myriam Dijck

Van alle leerlingen, zo’n 1500 in totaal, worden nog tien tot twintig kinderen dagelijks naar school gebracht. 

De opvang hiervoor is op de Eendragt en ’t Reigerbos in Zevenhuizen. “Dit gaat vooral om kinderen van wie de ouders in een vitaal beroep werken en dat niet vanuit huis kunnen doen”, vertelt Korf. 

Ook kinderen in een kwetsbare gezinssituatie worden opgevangen, bijvoorbeeld in het geval van geldproblemen of bij een zieke ouder. 

Daarnaast zijn er kinderen uit grote gezinnen, waarbij de ouders moeite hebben om elk kind genoeg aandacht te geven.

Opvang
Doordat de sluiting van de scholen is verlengd tot en met de meivakantie denkt Korf dat meer ouders beroep zullen gaan doen op de opvang. “Nu we nog eens drie weken dicht blijven, bestaat natuurlijk de kans dat spanningen thuis meer gaan oplopen. We doen ons best om hier zicht op te houden.”

Alle leerlingen van de Eendragt beschikken inmiddels over een eigen laptop of tablet (al dan niet geleend van school) en hebben dagelijks contact met school via webchat en videobellen.

Daarnaast zijn alle kinderen de afgelopen dagen door de juffen en meesters bezocht. Dit begon met een 1-aprilgrap, waarbij Korf had aangekondigd dat de onderwijsinspectie bij alle ouders langs zou komen. 

De grap bracht de juffen van groep 7 en 8 wel op een idee. “We zijn die middag onaangekondigd bij alle leerlingen langs geweest, om te controleren of er wel hard genoeg wordt gewerkt”, lacht Suzanne Adegeest die samen met Inge Habold de leerlingen bezocht. 

Habold: “Het was leuk om de leerlingen even te zien, we missen ze natuurlijk wel. Daarnaast hebben we werkpakketjes voor de komende weken afgegeven.”

“De meeste ouders pakken het supergoed op”, zegt Adegeest. “Maar ouders vinden het ook heel fijn dat wij online bereikbaar zijn voor vragen.” 

Meer berichten