Bij elke deelnemer aan de dagbesteding ging de bel en werden cadeautjes voor de deur gezet.
Bij elke deelnemer aan de dagbesteding ging de bel en werden cadeautjes voor de deur gezet. Foto: pr

De Kroon verrast cliënten

Human Interest 281 keer gelezen

Moordrecht - Medewerkers van het Moordrechtse wijkservicecentrum De Kroon hebben afgelopen week tijdschriften, een chocolade paashaas en een bakje groen gebracht bij mensen die al wekenlang niet naar de dagbesteding kunnen. Ze werden geholpen door de kinderen met een (lichte) verstandelijke beperking van woon- en logeerlocatie Atalanta.

Sommige ouderen, bij wie werd aangebeld en een pakketje voor de deur gezet, lieten weten al drie weken niet meer buiten te zijn geweest. Eén dame zei zich enorm te vervelen en heel blij te zijn met het tijdschriftenpakket. 

Reden voor Sheila Kaptein van De Kroon om iedereen op te roepen (gelezen) tijdschriften door de brievenbus te gooien van iemand die eenzaam is.

De kinderen van Atalanta gaan de komende weken opnieuw het dorp is, om bij de mensen die normaal gesproken voor allerlei activiteiten het wijkservicecentrum bezoeken een zelfgemaakte kaartte bezorgen.

Rode rozen
Het wijkservicecentrum en Atalanta zelf, allebei gevestigd aan het Land voor Water, werden vorige week op hun beurt in de rode rozen gezet door burgemeester en wethouders van Zuidplas.

Bij Atalanta gaat de zorg voor de kinderen door. Het personeel van De Kroon, waar nu geen dagopvang en andere activitetien zijn, biedt daarbij ondersteuning. Het deed de zorgmedewerkers veel dat hun inzet zo gewaardeerd wordt.