Het strand van de Zevenhuizerplas was 'onverantwoord druk', meldde veiligheidsadviseur Raoul Verwey en deelde deze foto ervan.
Het strand van de Zevenhuizerplas was 'onverantwoord druk', meldde veiligheidsadviseur Raoul Verwey en deelde deze foto ervan. Foto: Raoul Verwey

Strandgangers Zevenhuizerplas kunnen zon niet weerstaan, met dit tot gevolg

Algemeen 1.437 keer gelezen

Zuidplas - De parkeerplaatsen rond de Zevenhuizerplas zijn tot nader order gesloten. Deze maatregel is in overleg met burgemeester Han Weber zaterdag van kracht geworden, omdat bezoekers zich niet hielden aan de anderhalvemeter afstand. 

Die regel blijft, ondanks de vele versoepelingen van de afgelopen periode, een belangrijk middel om verspreiding van het coronavirus in te perken. De laatste weken is weer een stijging te zien in het aantal virusbesmettingen, waaronder in de regio Midden-Holland. De oproep om vooral afstand tot elkaar te blijven houden, is daarom weer veel onder de aandacht gebracht.

Zo ook door burgemeester Weber, die dit iedereen vlak voor het weekend nog op het hart drukte. 'Het wordt de komende dagen mooi warm strandweer. Maar corona is niet met vakantie en houdt ook van strand waar mensen heel dicht op elkaar zitten', zei hij. Zijn bericht bleek aan dovemansoren gericht.

Boetes
Het was zaterdag te druk rondom de Zevenhuizerplas. Het gebied stond vol met overal geparkeerde auto's, zo constateerde ook de gemeente Zuidplas. Hierop is direct besloten in te grijpen. Er zijn uiteindelijk 80 bekeuringen uitgeschreven om de wegen vrij en de parkeerterreinen leeg te krijgen, volgens een veiligheidsadviseur van de gemeente op Twitter.

Tot wanneer de parkeerterreinen dicht blijven, is vooralsnog niet bekend. Hierover volgt nader bericht. De Zevenhuizerplas blijft voor zover bekend wel gewoon toegankelijk, alleen dan niet met de auto.

De politie roept op netjes mee te werken en de aanwijzingen op te volgen, zoals die nu gelden.