Afbeelding
Foto: Pixabay

Weer meer dan honderd coronabesmettingen in Zuidplas

Algemeen 681 keer gelezen

Zuidplas/regio - Over vorige week (week 40) heeft GGD Hollands Midden 105 nieuwe coronabesmettingen in Zuidplas gemeld; hetzelfde aantal als de week daarvoor. Eén inwoner van Zuidplas werd vanwege corona in het ziekenhuis opgenomen. 

In de regio’s Hollands Midden en Haaglanden neemt het aantal Covid-patiënten, met name op de verpleegafdelingen, zo snel toe, dat patiënten, inmiddels waar, mogelijk naar ziekenhuizen binnen en buiten de regio worden verplaatst. 

Dat heeft het regionaal coördinatiecentrum voor patiëntenspreiding van het Netwerk Acute Zorg West (NAZW) laten weten.

Verpleegafdelingen onder druk
Ziekenhuizen zeggen dat het niet altijd meer lukt de zorg zo goed mogelijk te laten doorgaan. Afspraken moeten soms uitgesteld worden. In tegenstelling tot tijdens de eerste golf, ligt de druk nu vooral op de verpleegafdelingen (en minder op de intensive care, red). Dat komt doordat hier nu de meeste Covid-verdachte en -besmette patiënten liggen en doordat zorgmedewerkers uit voorzorg vanwege klachten tijdelijk niet werken, of zelf corona hebben. 

De ziekenhuizen laten via een persbericht weten dat dit een enorme druk legt op de personeelscapaciteit op verpleegafdelingen. De verwachting is dat op korte termijn het aantal reguliere opnames met minstens 10 tot 20 procent moet worden afgeschaald, om de zorg aan Covid-patiënten te kunnen waarborgen.