Weber laat positieve monsters testen op Britse coronavariant
Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Pixabay

Weber laat positieve monsters testen op Britse coronavariant

  •   keer gelezen

Zuidplas - Het Erasmus Medisch Centrum onderzoekt van 27 monsters met een positieve coronatestuitslag uit Zevenhuizen en Moerkapelle of er sprake is van de Britse variant. Burgemeester Han Weber hoopt er helderheid mee te krijgen over de ontwikkeling van het virus in Zuidplas.

Volgens burgemeester en wethouders laten de cijfers van de GGD zien dat - waar de landelijke trend een daling laat zien - er in Zuidplas sprake is van een toename van het aantal positieve testen. Het percentage positieve uitslagen ten opzichte van het aantal afgenomen testen lag in Zuidplas vorige week op 15,9 procent, tegen gemiddeld 11,4 procent in de regio Hollands Midden.

Omdat in buurgemeente Lansingerland onlangs de Britse – besmettelijkere – variant van het coronavirus is aangetroffen en Zevenhuizen en Moerkapelle daar niet ver vandaan liggen, heeft burgemeester Han Weber de GGD verzocht om de positieve stalen in de gemeente Zuidplas te laten testen op de Britse variant. Dit om een mogelijke verklaring te kunnen geven voor de toename van het aantal positieve tests en om ervoor te zorgen dat de gemeentelijke organisatie passende maatregelen kan nemen.

Overigens geven de cijfers op eengezonderhollandsmidden.nl van deze week aan dat er op dinsdag 19 januari 0 positieve testuitslagen waren. De GGD laat desgevraagd weten dat de uitslagen (10 positieve testen) van dinsdag opgenomen zijn in de cijfers van woensdag (14 positieve testen, terwijl er 24 gerapporteerd staan). Op maandag waren er ook 14 positieve testuitslagen, waarmee het totaal tot dan toe 38 bedroeg.

Volgens de rapportage werden in de eerste helft van deze week 5 inwoners van Zuidplas met corona in het ziekenhuis opgenomen en overleed één persoon. 

Meer berichten