Logo hartvanzuidplas.nl
<p>(foto: archief HvH)</p>

(foto: archief HvH)

Vijfde Dorp

Ministerie zegt 14 miljoen euro toe voor Vijfde Dorp

  •   keer gelezen

Den Haag - Zuidplas krijgt van het ministerie van Binnenlandse Zaken 14 miljoen euro om meer sociale huurwoningen, huurwoningen voor middeninkomens en betaalbare koopwoningen te kunnen bouwen in het nieuwe ‘Vijfde Dorp’ in de Zuidplaspolder.

In 2020 heeft de gemeente Zuidplas een aanvraag gedaan voor een financiële bijdrage uit de Woningbouwimpuls tweede tranche. Van de 53 aanvragen zijn er 30 toegekend, waaronder die van Zuidplas.

Het toegezegde bedrag van 14 miljoen euro is bedoeld voor een versnelling van de bouw van vooral betaalbare woningen in het middengebied van de Zuidplaspolder.

Wethouder Jan Hordijk: “We zijn heel blij met deze financiële bijdrage. Op deze manier kunnen we alle inkomensgroepen een mooie woonplek bieden in het nieuwe dorp.”

Op dit moment werkt Zuidplas met de provincie Zuid-Holland, de Grondbank RZG Zuidplas, de gemeenten Gouda, Rotterdam en Waddinxveen en het Hoogheemraadschap van Schieland Krimpenerwaard aan het masterplan voor het middengebied en de te maken bestuurlijke afspraken hierover.

Meer berichten