Spelers van Groeneweg aan het begin van dit seizoen.
Spelers van Groeneweg aan het begin van dit seizoen. Foto: Erik van Leeuwen

Zaterdagavontuur ligt bij vv Groeneweg ‘in de week’

Sport 987 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Het bestuur van vv Groeneweg verwacht snel een besluit te kunnen nemen over de toekomst van het selectievoetbal. Het plan om over te stappen van de zondag naar de zaterdag ligt volgens voorzitter Ed Roos in de week en wordt getoetst op praktische haalbaarheid.

Erik van Leeuwen

De selectie van Groeneweg, dat wil zeggen het eerste en tweede elftal dat op zondag respectievelijk in de tweede klasse en reserve-hoofdklasse speelt, heeft laten weten voor de zaterdag te zijn. Ook al betekent dat dat het eerste elftal straks op het laagste standaardniveau (vierde klasse) moet starten.

Spelen op zaterdag heeft volgens voorzitter Ed Roos ‘grote impact’ op de club en daarom worden de voor- en nadelen zorgvuldig gewogen. “Er zijn veel facetten die meespelen. Zijn er vrijwilligers genoeg, kan er een goede organisatie worden opgezet en is er voldoende veldcapaciteit. Vooral dat laatste element weegt heel zwaar, want als er geen ruimte is, creëer je een nieuw probleem. Het jeugd- en seniorenvoetbal is altijd strikt gescheiden geweest. De zaterdag was van de jeugd, de zondag van de senioren. Al zijn we weliswaar vijf jaar geleden met twee seniorenelftallen op zaterdag gestart, de zaterdag was het domein van de jeugd. De grote vraag is: valt het goed te organiseren? We zijn als vereniging groeiende, maar moeten het voorlopig blijven doen met drie velden.”

Bij een inventarisatie blijkt dat de club er niet aan ontkomt om wedstrijden op zaterdag vroeger te laten beginnen en later te laten eindigen als er seniorenteams bijkomen. “Naast het eerste en tweede elftal heeft zich een team met oud-jeugdspelers aangemeld dat ook graag op zaterdag wil spelen”, zegt Roos. “We zoeken uit of het allemaal past, terwijl we als vereniging ook moeten kunnen doorgroeien.” 

Vier van de zes seniorenelftallen blijven komend seizoen sowieso op zondag actief.

Groeneweg moet een paar jaar overbruggen naar het nieuwe complex in de Swanla-driehoek, waar het meer ‘lucht’ krijgt. Het is de bedoeling dat de club daar start met vier velden met een optie op twee extra velden.