Bewoners rond de Dorpsstraat hielden een - met het oog op het Mediterraanse thema - 'Franse' rommelmarkt.
Bewoners rond de Dorpsstraat hielden een - met het oog op het Mediterraanse thema - 'Franse' rommelmarkt.

Mediterraanse zomer ten einde

Algemeen 325 keer gelezen

Moordrecht – Geen braderie dit jaar in het centrum van Moordrecht, maar zaterdag werd als afsluiting van Mediterraans Moordrecht wel een curiosamarkt – in goed Frans een bric-à-brac - in de Dorpsstraat gehouden en waren er muziekoptredens in de straat en op de parkeerplaats bij de veerpont. 

“Dit is van drie woningen hoor”, zei een bewoner rond Dorpsstraat 110 terwijl bezoekers zich verlekkerden aan een grote collectie antieke schilderijen, vazen en andere prullaria. Honderden items bij elkaar. “Staat er nog wel wat in huis of is het nu leeg daar?” vroeg een bezoeker.

Herman, één van de bewoners aan de Dorpsstraat die meededen aan de bric-à-brac, gaf aan dat hij alles wat er stond, had gecontroleerd op internet. “Er zit geen verloren gewaand schilderij van Rembrandt bij. Tenminste, dat hoop ik.”

De tuin van Angelique, die grenst aan de Kerklaan, was getransformeerd tot galerij, waar een oranje designvaas in het oog sprong. “Er staat geen rotzooi”, verzekerde Angelique die ook een beeld van een liggend nijlpaard te koop aanbood. Het kunstwerk, zo vertelde ze, was door haar schoonouders uit Kenia meegebracht. “Ik gun ‘m andere mensen”, zegt ze. “Kijk, mooi hè, een plaatje.”
Aan verkooptechniek ontbrak het haar niet. Ze verwachtte echter geen vermogen over te houden aan de bric-à-brac. “Nee, joh. Een paar euro hooguit.” (Erik van Leeuwen)