De lege afvalpas is een tijdelijke oplossing, tot de nieuwe inwoners van Zuidplas zijn ingeschreven.
De lege afvalpas is een tijdelijke oplossing, tot de nieuwe inwoners van Zuidplas zijn ingeschreven. Foto: Pere Serrat/Pixabay

Nieuwe inwoners van Zuidplas krijgen ‘lege’ afvalpas

Algemeen 807 keer gelezen

Zuidplas - Kopers van een nieuwbouwwoning in Zuidplas kunnen binnenkort al tijdens het klussen in hun nieuwe huis hun grofafval kwijt op het afvalbrengstation en hun restafval in een ondergrondse container. Dat kon tot nu toe niet, zolang zij nog niet waren ingeschreven op hun nieuwe adres.

Wie naar Zuidplas gaat verhuizen, nog niet ingeschreven is en dus geen pas heeft, kan voortaan een lege afvalpas aanvragen en die zelf opwaarderen. De pas is 24 uur daarna bruikbaar.

Nieuwe inwoners kunnen door deze maatregel, tot het moment dat ze zijn ingeschreven, goedkoper hun restafval in een ondergrondse container kwijt dan zittende inwoners die afvalstoffenheffing betalen. Het college is van mening dat dit toch de eenvoudigste en meest klantvriendelijke oplossing is voor het probleem, dat in de meeste gevallen maar van korte duur is.

Vorig jaar vestigden zo’n 300 huishoudens van buiten de gemeente zich in een nieuwbouwwoning in Zuidplas, zo liet het college de fracties van ChristenUnie/SGP en VVD weten. Zij stelden dit jaar vragen over de procedure aan het college.