Denise Leliënhof wil staan voor mensen als dorpsgenoot Robin Toscani, die grote moeite had een passende woning in Nieuwerkerk te vinden. (tekst en foto: Judith Rikken)
Denise Leliënhof wil staan voor mensen als dorpsgenoot Robin Toscani, die grote moeite had een passende woning in Nieuwerkerk te vinden. (tekst en foto: Judith Rikken)

‘Verjonging gemeenteraad is goed voor een frissere blik’

Algemeen 659 keer gelezen

NIEUWKOMERS BIJ DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Zuidplas - Volgende maand worden de verkiezingen voor de gemeenteraad gehouden. Op de kieslijsten van de acht deelnemende partijen in Zuidplas staan heel wat nieuwe gezichten. Van elke partij stelt een nieuwe kandidaat zich voor. Vandaag: Denise Leliënhof (PvdA/GroenLinks)

Er is een verschil tussen een dak boven je hoofd en een fijn eigen thuis hebben, vindt de Nieuwerkerkse Denise Leliënhof. De 32-jarige controller bij de Belastingdienst staat bovenaan de kandidatenlijst van PvdA/GroenLinks en is vastberaden om het woningaanbod in Zuidplas beter te laten aansluiten op de vraag.

Op je dertigste nog bij je ouders op zolder wonen, omdat er geen passende woning te vinden is; dat is volgens de duo-lijsttrekker van PvdA/GroenLinks voor velen de realiteit. “Dat vind ik triest. Als je geen eigen thuis hebt, kun je van niets anders in je leven een succes maken.” Leliënhof meent dat er nog te vaak wordt uitgegaan van een ‘ouderwets wereldbeeld’: “Het idee dat een jongen en meisje elkaar op school ontmoeten, trouwen en voor altijd bij elkaar blijven. Maar er zijn tegenwoordig veel mensen, bewust of omdat het zo loopt, alleen. Ook voor mijzelf geldt dat ik graag een eigen huis zou hebben voor mij en mijn dochter, maar dat ik niet de mogelijkheid heb om iets te kopen.”

Iets kunnen betekenen voor mensen die minder goed voor zichzelf kunnen opkomen, is haar motivatie om de gemeenteraad in te willen. “Verjonging van de gemeenteraad is sowieso goed voor een frissere blik op zaken.”