Afbeelding

CKV Nieuwerkerk lijft KCC-talent in

Sport 389 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk heeft na Bas Stuurstraat een ander jong talent voor het komend seizoen aan zich gebonden. Lotte Larooij (17) komt over van KCC uit Capelle aan den IJssel.

De in Maassluis woonachtige Larooij speelt nu nog in de A1 van KCC, waarmee ze onlangs de beker won. Nieuwerkerk betitelt haar spel als fanatiek en doelgericht. “Ze wil zich verder ontwikkelen bij de senioren en ziet ons als zaalhoofdklasser als mooie stap”, aldus de club, die onlangs de nieuwe technische staf presenteerde met Mady Tims, Chris Beuk en Ruben Datema.
Nieuwerkerk wil voor komend seizoen nog twee nieuwe spelers aan de selectie toevoegen. Volgens de technische commissie worden met meerdere spelers gesprekken gevoerd.

Het huidige eerste team, dat na dit seizoen volledig leegloopt, behield zaterdag een kleine kans op het kampioenschap in de veld-overgangsklasse. In een vooral defensief sterke wedstrijd werd KVS uit Scheveningen met 16-11 verslagen. Koploper Unitas uit Harderwijk kwam andermaal met de schrik vrij. Dit keer won het op het nippertje bij BEP (10-11). Komende zaterdag is de laatste speeldag van de competitie. Nieuwerkerk gaat op bezoek bij VEO en moet hopen dat Unitas thuis niet wint van het al gedegradeerde Velocitas.