Robin Zuierveld viel vlak voor tijd in. Erik van Leeuwen

Maurice Eckhardt heeft zijn eerste goal alweer te pakken

Algemeen 542 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg is zaterdag de competitie begonnen met een gelijkspel. Tegen Graaf Willem II/VAC in Wassenaar was 3-3 het maximaal haalbare.

De Zevenhuizenaren kenden een zeer moeizame voorbereiding en dat had zijn weerslag op de basis die trainer René van Beek het veld instuurde voor de eerste competitiewedstrijd.

Naast Bas Roos en Rick Willemsen, die speelminuten maakten in het tweede, begon Robin Zuierveld op de bank. De clubtopscorer had donderdag voor het eerst getraind na zijn vakantie.

Zuierveld werd vervangen door oudgediende Maurice Eckhardt. De aanvaller, die de grens van veertig jaar nadert, leverde een belangrijke bijdrage in de aanval. Vlak voor rust verzorgde hij de assist van de 1-2 van uitblinker Rick Sleeuwenhoek, die regelmatig ongrijpbaar was voor de verdediging.

In de tweede helft zorgde Eckhart zelf voor de 2-3. Dat was bepaald geen makkelijke goal. Bij de eerste paal kopte hij zwaar gehinderd raak. Tien minuten voor tijd was Graaf Willem II/VAC met het hoofd eveneens succesvol, waardoor 3-3 de eindstand werd.

“Uiteindelijk een terechte uitslag, al hadden we in de tweede helft nog wel een strafschop moeten hebben voor een overtreding op Rick Sleeuwenhoek”, aldus Van Beek.