Rick Sleeuwenhoek had de 0-2 gemaakt, hiermee was de wedstrijd beslist
Rick Sleeuwenhoek had de 0-2 gemaakt, hiermee was de wedstrijd beslist (Foto uit archief Hvh)

Groeneweg overklast Zestienhoven na rust: 0-6

Algemeen 400 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft opnieuw een ruime overwinning behaald in de vierde klasse. Na een matige eerste helft overklaste de nummer drie van de ranglijst Zestienhoven in de tweede 45 minuten: 0-6.

Afgelopen week kreeg de selectie te horen dat trainer René van Beek na dit seizoen vertrekt, maar dat had geen effect op de voorbereiding.

“We zagen het al een beetje aankomen”, zegt aanvoerder Bas Roos. “Het is na twaalf jaar goed geweest en we willen als spelersgroep dat René op een mooie manier afscheid neemt. Dat doen we het liefst met promotie, maar dat krijg je niet op bestelling.”

Bovendien heeft Groeneweg geleerd van het vorig seizoen toen het gebukt ging onder de druk om kampioen te worden. “Het plezier staat nu voorop. We staan nu derde, dat is een prima uitgangspositie. We zitten in de wachtkamer achter Graaf Willem II/VAC en IJVV de Zwervers, laat ons daar nog maar even zitten”, aldus Roos, die kort na rust met een kopbal uit een vrije trap van Jos Pieter Hordijk de score opende tegen Zestienhoven.

Nadat Rick Sleeuwenhoek zich op weergaloze wijze had ontdaan van drie tegenstanders en de 0-2 had gemaakt, was de wedstrijd beslist en kon Groeneweg verder werken aan het doelsaldo, met drie goals van Robin Zuierveld en een doelpunt van jeugdspeler Jordy Mayer.

Stef van der Salm dribbelt Moerkapelle naar zege

VOETBAL
Moerkapelle - Moerkapelle voegde zaterdag via een zwaarbevochten overwinning op Haagse Hout drie punten toe aan het totaal in de vierde klasse. Stef van der Salm was goud waard met twee treffers: 3-2.

Van der Salm opende na 25 minuten de score na een fraaie dribbel van achteruit, waarbij hij vijf spelers passeerde en koel bleef, oog in oog met de doelman van de Haagse bezoekers.

Na de pauze, toen Haagse Hout was teruggekomen tot 2-1 - Lukas Doornenbos zorgde voor rust voor 2-0 - scoorde Van der Salm eveneens fraai. Met een schot van afstand liet hij de keeper kansloos.

“Die doelman heeft het schot alleen gehoord”, stelde Moerkapelle-trainer Gerald van der Klok, die het moment aangreep om zijn uitblinker van de dag te complimenteren.

“Stef behoort samen met Thijs van Nieuwkoop en Mischa Slingerland tot de jongens die de absolute wil hebben om te winnen. Ze zijn een voorbeeld voor de andere spelers, ze verzaken nooit.”

De mentaliteit die de drie tentoonspreiden heeft Moerkapelle volgens de oefenmeester dit seizoen hard nodig om te overleven in de vierde klasse.

“Er gaan drie clubs rechtstreeks uit en drie moeten nacompetitie spelen. Dat is nogal wat. Elk puntje telt.”