Ton Redegeld krijgt van Mark van Houwelingen het eerste album. “We worden bekende Moordrechtenaren.”
Ton Redegeld krijgt van Mark van Houwelingen het eerste album. “We worden bekende Moordrechtenaren.”

Moordrechtse voetbalhelden sparen

Algemeen 317 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht - VV Moordrecht heeft sinds zaterdag zijn eigen plaatjesalbum. Sinds deze week kan via boodschappen bij Albert Heijn op de Smidse worden gespaard voor de voetbalplaatjes.

Voorzitter Ton Redegeld kreeg zaterdag in het clubgebouw op sportpark ’t Ambacht het eerste exemplaar uitgereikt van Mark van Houwelingen van de supermarkt. Hij kreeg meteen een zakje met vijf plaatjes, die klanten in de winkel krijgen als ze vijftien euro aan boodschappen besteden. “We zijn apetrots dat we een eigen album hebben”, zei Redegeld. “Het is een soort presentatiemagazine.”

“We vinden het belangrijk dat onze lokale verenigingen worden ondersteund en nog meer bekendheid krijgen dan ze al hebben”, legde Van Houwelingen de reden uit waarom de supermarkt de actie op touw zette. “De voetbalvereniging en korfbalvereniging IJsselvogels zijn de twee grootste clubs in Moordrecht. Donderdag hebben we bij IJsselvogels het startsein gegeven en alle gepersonaliseerde verzamelalbums uitgedeeld. Vandaag is dat dus bij Moordrecht.”
Voor het album van Moordrecht werden ruim driehonderd voetballers, trainers en begeleiders op de foto gezet. Redegeld: “Er is veel enthousiasme bij onze leden. De meesten wilden graag meedoen, een klein aantal niet. Dat is prima. Met een plaatje wordt je wel meteen een BM’er, een bekende Moordrechtenaar.”
In het verzamelalbum staan alle 23 teams van de club. Daarnaast is er ruim aandacht voor de historie van de club, die in 1920 is opgericht. Er kunnen foto’s worden gespaard van eerste elftallen door de jaren heen. “Ik sta er zelf ook op”, reageerde Bauke Vink, bestuurslid technische zaken en oud-speler van de hoofdmacht.
Dick Mudde, trainer van de JO17-1, vader van twee voetballende zoons en ooit een vliegensvlugge aanvaller, kon zaterdag niet wachten om zijn album in ontvangst te nemen. “Ik heb vroeger voor Panini-albums gespaard. Dat was met spelers uit de eredivisie en eerste divisie. Nu staan mijn zoons en ik er zelf in.”
In het album kunnen spaarders ook een eigen ‘dreamteam’ samenstellen.