Buurtbewoners zien nog ruimte voor verbbetering. (tekst en foto: Gigi van Leeuwen)
Buurtbewoners zien nog ruimte voor verbbetering. (tekst en foto: Gigi van Leeuwen) Gigi van Leeuwen

Buurt buigt zich weer over herontwikkeling Keijzerschool

Algemeen 403 keer gelezen

Moerkapelle - Met zes starters- en zes ouderenwoningen op de locatie van de voormalige Keijzerschool aan de Beatrixlaan in Moerkapelle, lijken de meeste omwonenden te kunnen leven. Ruimte voor verbetering van het plan is er ook, zo bleek vorige week in dorpshuis Op Moer bij de presentatie van het nieuwe ‘voorkeursmodel’ van het college.

Afgelopen december vond een meedenkbijeenkomst plaats in Op Moer, waar drie verschillende plannen werden gepresenteerd voor de schoollocatie. De voorkeur van de buurt ging toen uit naar het samenvoegen van elementen uit twee van deze plannen. Daarbij werd rekening gehouden met eerdere uitgangspunten, zoals het behoud van groen en respect voor de bestaande omgeving.
Na evaluatie bleek echter dat het gecombineerde plan niet voldeed aan de gewenste ruimtelijke kwaliteit. Het gaf vooral problemen op het gebied van de relatie met de omgeving, parkeermogelijkheden, groenvoorzieningen en de oriëntatie van de woningen.

Als reactie daarop presenteerde de gemeente woensdag 20 maart een nieuw, verbeterd voorkeursmodel. Zo wordt gekozen voor een mix van zes starters- en zes ouderenwoningen die beter passen bij de omgeving, en is er meer aandacht voor groene ruimtes en parkeeroplossingen. 

Reacties van omwonenden op de bijeenkomst waren over het algemeen positief, maar volgens hen is er ruimte voor verbetering. ‘’De plannen zijn anders dan wat we tijdens de eerste participatieavond hebben gezien’’, vertelde Marlies Heemskerk. ‘’Ik kan een heel eind in deze plannen meegaan, maar ik hoop dat we seniorenwoningen aan onze kant krijgen. Al is dat iets waar de gemeente geen invloed op kan uitoefenen, dat doet de projectontwikkelaar.”
“Ik zou zeker met deze plannen in zee gaan’’, zei ook Ronald Germeraad. ‘’Het ziet er allemaal prima uit als het volgens deze planning door zou gaan. Waar wij wel mee zitten, is dat die bomen echt weg moeten.’’
Het nieuwe voorkeursmodel wordt verder uitgewerkt, waarbij volgens de gemeente de betrokkenheid van de buurtbewoners centraal blijft staan.