Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Naast de kou in 72 woningen, was er in de centrale hal van De Iep wateroverlast doordat de doorgeroeste verwarmingsbuis was opengesprongen.&nbsp;</p>

Naast de kou in 72 woningen, was er in de centrale hal van De Iep wateroverlast doordat de doorgeroeste verwarmingsbuis was opengesprongen. 

Geen schadevergoeding van Vestia voor bewoners De Iep

  •   keer gelezen   Juridisch

Nieuwerkerk aan den IJssel - Ruim zeventig huishoudens in De Iep, een van de acht flats in de Nieuwerkerkse Bomenwijk, krijgen geen schadevergoeding voor gederfd woongenot na de uitval van de cv tijdens de kerstdagen van 2019. De kantonrechter heeft de eisen van de Vereniging Overkoepelend Orgaan Hoogbouwflats (VOOH) afgewezen.

Volgens de VOOH heeft er geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsgevonden. De vereniging stelt dat zij, na een periode waarin de zittingsdatum voor de uitspraak meerdere malen werd opgeschoven, er niet van op de hoogte is gebracht dat de zaak op 12 februari dit jaar mondeling behandeld zou worden. Zij was dan ook niet aanwezig om te reageren op eventuele vragen of mededelingen van Vestia. 

Op 19 maart sprak de rechter het vonnis uit dat de VOOH niet individueel voor de bewoners mag procederen. De VOOH betreurt het dat zij niet in de gelegenheid is gesteld om aanpassingen in de eis door te voeren waardoor duidelijk zou zijn dat zij handelt uit naam van de bewoners van De Iep. Zij beraadt zich op eventuele vervolgstappen.

De uitval van de verwarming in De Iep was te wijten aan een doorgeroeste verwarmingsbuis, die pas na de kerst vervangen werd. Na een oproep op sociale media door de flatcommissie brachten diverse Nieuwerkerkers elektrische kacheltjes naar de flat.

Meer berichten