Logo hartvanzuidplas.nl

Dames De IJssel hebben wind in de zeilen

  •   20 keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De dames van De IJssel zetten zondag hun goede serie voort. In Den Haag werd HC Ypenburg verslagen met 1-2. "Met een beetje geluk, dat wel", zei coach Jean Paul Renes.

Renes ontkende na afloop niet dat de overwinning van zijn team – de derde in vier wedstrijden – wat gelukkig tot stand kwam. "Als je naar de veld- en kansenverhoudingen kijkt, had een gelijkspel terecht geweest. In de eerste vier wedstrijden hebben we vaak te weinig gekregen, nu krijgen we een keertje iets te veel. Het past bij de goede fase waarin we zitten."
De IJssel kwam vroeg op voorsprong door een goal van Julie van Nauta-Lemke en controleerde de eerste twintig minuten. Die grip verloor het in het vervolg van het duel. De Nieuwerkerksen werden teruggedrongen en waren tot zeker een kwartier in de tweede helft de onderliggende partij. Keeper Sophie Boelen werd tien minuten voor rust gepasseerd, maar hield haar ploeg daarna met fraaie reddingen op de been.
Een goed uitgespeelde counter, met Luuke Six als eindstation, bezorgde De IJssel de zege (1-2). "Na de start met één uit vier is tien uit vier wel erg lekker", zei Renes. "We gaan voor de winterstop voor een zo hoog mogelijke klassering in het linkerrijtje van het klassement."

Meer berichten