Afbeelding

Muziek op tien bij Nieuwerkerk

Sport 326 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Alsof Nieuwerkerk wist wat er te gebeuren stond zaterdag, want voor de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar had de club volgens trainer Ron Luijten een 'leuk zangertje' uitgenodigd. Toen Marco Junger aan zijn eerste nummer begon in het supportershome zat de stemming er goed in, dankzij de 10-1 zege op Ammerstol en het verrassende verlies van koploper CKC (2-3), waardoor de achterstand nog maar twee punten is.

"De muziek staat op tien", zei Luijten toen hij na afloop van de wedstrijd tegen Ammerstol de kleedkamer eventjes verliet. "Er wordt flink gedanst en meegezongen. Dat is mooi om te zien. Of ik ook meedoe? Nee, daar ben ik inmiddels te oud voor. Dat is voor de spelers. Laat ze maar lekker genieten." Luijten mag dan vijftig zijn, aan de lijn is hij nog steeds één groot vat energie. Hij zweept zijn spelers negentig minuten op en stopt pas als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. "Ik lijk wel op Diego Simeone van Atletico Madrid. Die eist ook altijd meer van zijn spelers. Hoewel op een ander niveau heb ik dat ook. Maar ik probeer het wel te doseren. Ik ben kritisch, maar ik zeg het ook als een speler iets goed heeft gedaan." Tegen Ammerstol kwam het karakter van 'Rupsje Nooit Genoeg' duidelijk naar voren. Toen Nieuwerkerk de arme nummer vier van het klassement al helemaal had zoek gespeeld en op een onoverbrugbare achterstand had gezet (7-1), wilde Luijten nog meer van zijn spelers. "Ik vond dat we op jacht moesten naar de tien. Die gretigheid had de ploeg ook." Een paar minuten voor tijd kreeg Luijten zijn tiende goal, via aanvoerder Bart Slob. Daarvoor hadden Rick Kramer (4), Roy de Oude (3), Wayne van de Burg en Leon Hulshof al gescoord.
De oefenmeester zei zich gelukkig te prijzen met zijn huidige selectie. Hij roemde eerder al zijn brede bank. "Ik spreek liever niet over bank, ik heb 22 spelers en daar kies ik de beste elf voor de eerstvolgende wedstrijd uit."
"Ik roep steeds dat die brede selectie naarmate het seizoen gaat vorderen erg belangrijk gaat worden. Wie weet doorslaggevend."