Logo hartvanzuidplas.nl
Dennis de Jong en voorzitter Louis van Loon. (foto: Renate Broer/vv Moordrecht, tekst: Erik van Leeuwen)
Dennis de Jong en voorzitter Louis van Loon. (foto: Renate Broer/vv Moordrecht, tekst: Erik van Leeuwen)

Blooper verpest afscheid De Jong

  •   378 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht greep zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen Kamerik aan om trainer Dennis de Jong te bedanken voor zijn rol afgelopen anderhalf jaar. De vertrekkend oefenmeester, die wordt opgevolgd door Glenn Telusa, kreeg een dinercheque maar geen drie punten als afscheidscadeau: 1-2.

Het was een blooper: de 1-2 van Kamerik kort voor tijd. Een terugspeelbal van verdediger Daniël Latuheru op keeper Davey van den Berg, die struikelde en uitgleed en de bal achter zich in het doel zag verdwijnen. Geen Kamerik-speler die er aan te pas kwam. "Misschien dat we er in de loop van deze week om kunnen lachen", zei trainer Dennis de Jong met een zuur gezicht. "Verliezen is nooit leuk en zo al helemaal niet." Twintig minuten voor tijd leidde Moordrecht met 1-0. Een voorsprong die was ontstaan uit een vrije trap van Clint Broer. Moordrecht verdedigde de 1-0 met hand en tand. "Kamerik drukte wel, maar we speelden compact", aldus De Jong, die echter werd opgeschrikt door de rode kaart voor Clint Broer. De aanvaller zette een sliding te laat in en raakte zijn tegenstander. "Geel, meer niet", oordeelde De Jong. Die stond perplex toen het rood uit het borstzakje van de leidsman kwam. "En ik was niet de enige. Vervolgens verlies je alsnog. Daar baal ik van."

Dat weerhield de clubleiding er niet van de trainer bij zijn laatste thuiswedstrijd - zaterdag zit hij nog op de bank in de uitwedstrijd bij Siveo'60 - in het zonnetje te zetten. "Als Dennis niet had besloten te stoppen, was hij volgend seizoen gewoon onze trainer geweest", bekende voorzitter Louis van Loon. "We zijn enorm tevreden hoe Dennis het de afgelopen anderhalf heeft opgebouwd. Gelukkig gaat hij niet verloren voor de club. Hij blijft betrokken, al weten we nog niet in welke rol precies."

"Dennis is in een heel moeilijk moment ingestapt. Toen we begin 2018 bekendmaakten dat we per direct waren gestopt met Frits van Dijk vroeg hij 'of hij iets kon betekenen'. Makkelijk was het toen zeker niet. Er waren geen punten, geen plezier. Die punten zijn er in de tweede competitiehelft ook niet gekomen, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat het plezier terugkwam. Dit seizoen hebben we in sportief opzicht een reuzenstap gezet. Dat is de verdienste van Dennis."

Meer berichten