Remco Langerveld maakte de 3-0 tegen VVOR. (foto: Stef Hoogendijk)

Respect en punten voor vv Nieuwerkerk

Sport 374 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk beleefde een uitstekende week. Nadat het na penalty's zondageersteklasser ROAC uit Rijpwetering had verslagen, boekte de ploeg competitiesucces tegen VVOR uit Rotterdam: 3-0.

Door Erik van Leeuwen

Vooral aan de overwinning op VVOR werd door Nieuwerkerk veel waarde gehecht, want een week na de onnodige nederlaag tegen Zwarte Pijl werd nieuw puntverlies gezien als een doodzonde. "Het was een aan- of afhaakwedstrijd", betitelde trainer Ron Luijten het duel op sportpark Dorrestein. "Als we hadden verloren, waren we verder achterop geraakt. Hoe dichter we bij de koplopers staan hoe beter dat straks is. Uiteindelijk gaan we onze top in de tweede competitiehelft halen."

Nieuwerkerk wordt intussen met het nodige respect benaderd door de andere clubs in de derde klasse C, zo heeft Luijten ondervonden. "VVOR speelde tegen ons met twee spitsen, terwijl ze er altijd met drie spelen."

Behoedzaam opereren is volgens Luijten het antwoord op de afwachtende houding van die tegenstanders, die loerden op kansjes in de counter. "De balans bij ons wordt steeds beter. Bij balverlies hebben we genoeg mensen achter de bal."

VVOR kreeg pas in de 33ste minuut zijn eerste kans, vier minuten later was het echter aan de andere kant raak via Wayne van den Burg. Hij zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug van Remco Langerveld en trof vanuit stand doel: 1-0.
De eerste tien minuten na rust waren de minste van Nieuwerkerk, dat gaandeweg de tweede helft de draad weer oppakte. Met twee wissels – Bilal Ouahabi voor Daniël da Cruz en Rick Kramer voor Mike Janssen – kwam er nog meer swung in het Nieuwerkerkse spel. Kramer stond net in het veld toen hij een grote kans kreeg. Even later was hij het tussenstation tussen Shane van den Engel en Wayne van den Burg, die met zijn tweede treffer Nieuwerkerk in veilige haven loodste. Ook Bilal Ouahabi onderscheidde zich. Met een steekpass bediende hij Remco Langerveld, die voor 3-0 zorgde.

Daarmee sloot Nieuwerkerk de goede week af, omdat een paar dagen daarvoor al ten koste van zondageersteklasser ROAC de volgende bekerronde was bereikt. ROAC leidde lange tijd met 0-1, maar diep in blessuretijd zorgde Rick Kramer voor de verdiende gelijkmaker.
De vijf strafschoppennemers van Nieuwerkerk waren foutloos, doelman Roy Spierings stopte de derde strafschop van de gasten uit Rijpwetering, waardoor de roodzwarten doorbekeren. Luijten: "Een betere manier om de vieze nasmaak van de nederlaag tegen Zwarte Pijl weg te spoelen was er niet."

Nieuwerkerk krijgt de komende weken voor de competitie Leonidas (uit), FC IJsselmonde (uit) en IJVV de Zwervers (thuis). Hij kijkt normaal gesproken niet verder dan één wedstrijd vooruit, maar in dit geval maakte Luijten een uitzondering. "Dat moeten minimaal zeven punten zijn. Als we die wedstrijden hebben gehad, hebben we ook onze achterstand in wedstrijden weggewerkt. Dan ontstaat een goed beeld."