Logo hartvanzuidplas.nl
Nieuwerkerker Kevin Kamerbeek wint een duel van een speler van Spijkenisse.
Nieuwerkerker Kevin Kamerbeek wint een duel van een speler van Spijkenisse.

Nieuwerkerk pas laat door de knieën

  •   61 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft zich in de oefenwedstrijd tegen Spijkenisse van zijn beste kant laten zien. Pas in de slotfase ging het door de knieën voor de hoofdklasser: 0-1.

Spijkenisse was de vervanger van het Capelse Zwervers, dat begin vorige week liet weten geen elftal op de been te kunnen brengen. In de zoektocht naar een nieuwe tegenstander kwam trainer Ron Luijten uit bij de zaterdaghoofdklasser uit Voorne-Putten. "Tegen zo'n tegenstander zeg je geen nee", aldus de trainer, die zeer tevreden was over de Nieuwerkerkse weerstand. "Spijkenisse was vanzelfsprekend de bovenliggende partij, maar wij slaagden er toch in een aantal keer gevaarlijk te worden."

De grootste Nieuwerkerkse kans was voor Wayne van den Burg, maar hij stuitte op doelman Michael Termijn. Luijten: "Natuurlijk kreeg Spijkenisse meer kansen. Ik ben echter trots hoe we stand hielden. Spijkenisse speelde zeker een uur met het sterkste elftal. Daarna gingen zij wisselen, maar dat deden wij ook. Daardoor was de tweede helft wat rommeliger. Je wilt als trainer toch dat iedereen zijn speelminuten maakt."

Naast de langdurig geblesseerde Sander Hoffmann kwamen ook Nick Weers en Scott van Dijk niet in actie. "Nick heeft last van zijn rug, Scott van zijn enkel. Het zijn geen ernstige blessures. We verwachten dat ze op het trainingskamp weer bij de groep kunnen aansluiten."

Nieuwerkerk vliegt donderdag naar Marbella en speelt daar zaterdag een oefenwedstrijd tegen de Hoogeveense tweedeklasser De Weyde. Luijten verheugt zich al op het tripje. "Leuk hoor. Het is lekker weer bovendien. Van de week was het er zestien, zeventien graden."

Meer berichten