Afbeelding
Foto: Markus Spiske/Pixabay

Jubilerend VV Moordrecht kan verhuisdozen bestellen

Sport 294 keer gelezen

Moordrecht – VV Moordrecht, dat dit jaar zijn honderdjarig jubileum viert, kan zich opmaken voor een verhuizing. Met het goedkeuren van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad een volgende stap gezet in de ontwikkeling van een nieuw sportpark aan de noordoostkant van Moordrecht.

Het gemeentebestuur en de voetbalvereniging onderhandelden volgens wethouder Jan Hordijk 'strak' over de oud-voor-nieuwregeling. De voetbalclub kon zich aanvankelijk niet vinden in de voorstellen en dreigde zelfs een streep te zetten door de verhuizing naar het nieuwe sportpark. De club vond dat het college te weinig geld vrijmaakte om op het nieuwe complex een 'fatsoenlijk' clubgebouw neer te zetten.

De verhuizing van VV Moordrecht was cruciaal, omdat op het huidige onderkomen, sportpark 't Lage, nieuwbouw is gepland. Niet doorgaan van beide projecten had een enorm gezichtsverlies voor het college betekend. Wethouders Jan Hordijk en Jan Verbeek lieten het zo ver echter niet komen. Zij trokken de portemonnee voor de club, die ongeveer vier ton extra krijgt om een nieuw clubgebouw te realiseren.

Volgens Hordijk was de gemeente in eerste instantie afgegaan op een oude berekening. Hij gaf de raad wel alvast een waarschuwing voor de mogelijke verhuizing van VV Groeneweg in Zevenhuizen. "De voorzitter van Groeneweg zal aandachtig meeluisteren."

De gemeenteraad deed niet moeilijk over die extra uitgaven. "We hebben het even niet zien aankomen, maar de plannen zijn heel mooi", reageerde Cock van der Spek (ChristenUnie/SGP). "Het college verdient een pluim."

"Sportpark 't Ambacht wordt een modern sportpark. Het fungeert daarbij als vliegwiel voor een ander mooi project, de woningbouw op sportpark 't Lage", vertelt Hordijk trots. "Veertig procent is sociaal en dat willen we graag."

Vrachtwagenchauffeurs
Op het nieuwe sportpark wordt ook een plaatsje ingeruimd voor de scouting. Binnen een maand wordt bekend of die een gezamenlijk gebouw betrekt met De Gevleugelde Vrienden. De postduivenvereniging heeft nog geen besluit genomen over haar toekomst. Mogelijk kiest die voor een andere locatie elders in Moordrecht. In dat geval krijgt de scouting een eigen stek met een kleinere omvang.

Er komt een nieuw fietspad naar het nieuwe sportpark. D66 uitte daar eerder zorgen over en deed dat in de raad van vorige week nogmaals. "Het fietspad komt uit bij een parkeerterrein van vrachtwagens. Als ze geparkeerd staan is er geen probleem, maar op zeker moment gaan ze rijden", zei Frans Klovert.

"Daar maken we ons zorgen over, want er gaat straks veel jong spul met de fiets naar de voetbalclub. We hebben met vrachtwagenchauffeurs gesproken, zij vinden dit best eng."