Logo hartvanzuidplas.nl
Liesbeth de Boer won in 2019 het NK badminton damesdubbel bij de veteranen. (archiefbeeld)
Liesbeth de Boer won in 2019 het NK badminton damesdubbel bij de veteranen. (archiefbeeld)

Liesbeth de Boer doet stapje terug bij BCN

  •   55 keer gelezen   Sport

BADMINTON
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hoofdmacht van BCN gaat komend seizoen verder met twee in plaats van drie dames. Liesbeth de Boer doet een stapje terug.

De Boer (48) maakte vijf jaar deel uit van het eerste team van de Nieuwerkerkse club, waar ze negen jaar lid van is. Ze is op dit moment de Nederlands kampioen veteranen (45-plus) in het gemengd dubbelspel.

“Het is een mooi moment om te stoppen bij het eerste en de jeugd de kans te geven”, aldus De Boer, die afgelopen seizoen zeventig procent van haar partijen in winst wist om te zetten. Lotte Redeker, de dochter van De Boer, en Wendy de Ridder gaan het maximaal aantal te spelen damespartijen (enkelspel, dubbel en mix) voor hun rekening nemen. Redeker miste afgelopen seizoen een groot gedeelte van de competitie vanwege studie overzee.

De Boer won zeventig procent van
haar partijen

De Boer blijft wel standby. Zij gaat spelen in het vierde team. “Vijfde divisie, dat is maar één klasse lager dan het niveau waarop het eerste en tweede spelen. Ik kom te spelen met allemaal jonkies. René van Heerdt en ik gaan een soort van mentorrol vervullen.”

BCN 1 blijft spelen met drie heren: Stefan Broeren, Dylan van der Heij en Jaynique van Heerdt.

Meer berichten