Logo hartvanzuidplas.nl
VV Nieuwerkerk krijgt het nieuwste van het nieuwste.
VV Nieuwerkerk krijgt het nieuwste van het nieuwste. (Foto: Erik van Leeuwen)

VV Nieuwerkerk bijna volledig over op kunstgras

  •   187 keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het complex van VV Nieuwerkerk heeft dezer dagen veel weg van een bouwplaats. Twee kunstgrasvelden worden vervangen en twee andere velden ruilen het gras voor de niet-natuurlijke bovenlaag in. Begin september, bij de start van het nieuwe seizoen, moet alles klaar zijn.

Door Erik van Leeuwen

Op veld 1 is men eind vorige week begonnen met het ‘pellen’ van de oude kunstgrasmat. Maar niet voordat alle rubberkorrels en zand van het oude veld zijn opgezogen. “Gigantisch, hè”, zegt bestuurslid Rob van den Berg, terwijl hij wijst naar grote zakken met korrels en zand op de parkeerplaats. “Hier staan er meer van honderd van.”

Tonnen aan korrels en zand zijn van het veld gehaald. Dat geldt ook voor veld 6, dat dezelfde behandeling als het hoofdveld ondergaat. “We krijgen het nieuwste van het nieuwste”, weet Van den Berg, die vanwege de tijdelijke afwezigheid van voorzitter Hans Jeroense op de winkel past.

Veld 7 – het nieuwe veld achter de tribune van het hoofdveld – heeft veel weg van een akker. Deze week komt het kunstgras. “Het is één veld dat uit twee delen bestaat. Op één veld komt ook belijning voor acht tegen acht en zes tegen zes. We hebben onlangs bericht gekregen dat we hier ook wedstrijden in de B-categorie mogen spelen. Daar zijn we erg blij mee, want we zitten om ruimte verlegen.”

Nostalgie
De velden-operatie is niet geboren uit luxe, wel uit nood. “Het is echt nodig, want we hadden een probleem met de trainingscapaciteit.” Op zes velden ligt straks kunstgras. Daarmee is Nieuwerkerk de eerste amateurclub die dat heeft, zei Jeroense onlangs in het clubblad. Van den Berg: “Als Hans dat zegt, geloof ik dat meteen.”

Veld 2 is nog het enige grasveld. “Dat blijft ook zo”, verzekert Van den Berg. “Het voordeel dat we hier halen uit kunstgras is beperkt, want vanwege de flats mogen we hier geen kunstlicht hebben.” 

Pure nostalgie noemt Van den Berg het grasveld. “Vroeger zweerde je bij gras, maar hele generaties zijn intussen opgegroeid met kunstgras. Die verafschuwen gras.”

Meer berichten