Logo hartvanzuidplas.nl
RECO ZVH noemt de komst van Niels de Vries een buitenkansje voor de club.
RECO ZVH noemt de komst van Niels de Vries een buitenkansje voor de club. (Foto: archief HvH)

RECO ZVH verrijkt zich met topspeler Niels de Vries

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – RECO ZVH heeft zich vijf weken voor de start van de nieuwe competitie versterkt met Niels de Vries. De Noord-Hollander was afgelopen seizoen actief in de Oostenrijkse Bundesliga.

Met de komst van De Vries, die eerder in Nederland voor topploeg Lycurgus uit Groningen speelde, heeft trainer/coach Kristian van der Wel zijn team voor het seizoen rond. “We zaten door het wegvallen Jan Jaap van Schuylenburg op tien spelers en hebben er nu weer elf. We konden nog een derde middenaanvaller gebruiken. Dat is Niels de Vries.”

Volgens Van der Wel is De Vries, die al voor Oranje speelde, een buitenkansje. “Het was zijn plan om een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan. Hij had wel aanbiedingen, maar de spelerssalarissen in de buitenlandse competitie zijn door de coronacrisis een stuk lager geworden. Hij had geen zin om voor een appel en een ei te spelen en heeft besloten om terug te keren naar Nederland. Hij heeft een paar keer bij ons meegetraind. Hij had een goed gevoel bij de club en bovendien een klik met de andere spelers.”

De Vries speelde het afgelopen seizoen bij Raiffeisen Waldviertel, één van de topclubs in het alpenland. Met de Oostenrijkers kwam hij ook uit in de Challenge Cup. Van der Wel: “Er staat wel iemand hoor. Hij tikt de twee meter tien aan.”

De 24-jarige speler maakte zaterdag in de oefenwedstrijd tegen VCN in Swanla al zijn onofficiële debuut voor de Zevenhuizenaren. ZVH won het duel met de streekgenoot, eveneens uitkomend in de eredivisie, overtuigend met 4-0. “Het zag er al heel aardig uit. Dat goede gevoel moeten we vasthouden”, aldus Van der Wel, die verder geen conclusies wilde verbinden aan de zege. “VCN is in de voorbereiding nog niet zo ver en miste bovendien wat spelers.”

Meer berichten