Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Spelers JO14-1 wachten op hun beurt.</p>

Spelers JO14-1 wachten op hun beurt.

(Foto: Erik van Leeuwen)

‘Operatie herstart’ zet Nieuwerkerk in gang

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – VV Nieuwerkerk beleefde zaterdag bij de start van de RegioCup eindelijk weer eens een ‘normale’ zaterdag. Met komen en gaan van teams, spelers en begeleiders. “Iedereen heeft hier zó naar uitgekeken.”

Erik van Leeuwen

Het is zaterdagmorgen even over achten en Ed van Beuningen is op dat moment zo’n twee uur in touw op sportpark Dorrestein. De Nieuwerkerker runt al jaren samen met Corinne Verkuil de commissiekamer van VV Nieuwerkerk. 

Het is het epicentrum van de logistieke hotspot, want vooral in de ochtenduren is het een komen en gaan van pupillenteams. “Hoe laat ik hier vanmorgen was? Zes uur. Normaal zijn we er tussen half zeven en zeven uur, maar met de eerste keer sinds tijden weer een normale competitiezaterdag leek het mij verstandig om wat eerder te komen.”

Velden ontdoen van trainingsdoelen en ander materiaal dat achter is gebleven, dug-outs nalopen en een laatste check van de kleedkamers. Van Beuningen is een échte gastheer namens de club, want alles moet pico bello in orde zijn. “Het moet er gewoon netjes uitzien.”

Van Beuningen is niet de enige die vroeger uit bed kwam deze zaterdag, de eerste voetballertjes melden zich al om kwart voor acht. “Normaal zijn de eersten er om een uur of acht, maar je merkt aan iedereen dat ze staan te springen.”

Het team rond jeugdvoorzitter Hein de Jong werkte zich voorafgaand aan de eerste ronde van de RegioCup, waarvoor het speelschema pas in de loop van de week werd vrijgegeven, uit de naad. “Het was een enorme klus, maar we weten voor wie we het doen: al die voetballende kinderen”, vertelt De Jong. “Bijna alle teams doen mee. Een paar elftallen konden niet genoeg spelers op de been krijgen, maar dat is vooral omdat ook het campingseizoen is begonnen.”

Het speelschema was afgelopen week aan nogal wat veranderingen onderhevig, want bij veel andere clubs werd op het laatste moment door teams toch afgezien van deelname. Het betekende dat Ruta Koolhaas, wedstrijdsecretaris van de pupillen en verantwoordelijk voor het speelschema, de nodige versies moest maken voordat het definitieve rooster met ruim twintig wedstrijden voor het middaguur bij Van Beuningen en Verkuil op tafel lag. 

Dakje
Die tafel is deze zaterdag ‘strategisch’ onder een afdakje voor de kantine gezet. Begeleiders van thuisteams, uitteams en scheidsrechters komen zich daar melden, onder wie ook oud-bestuurslid Leo van der Bijl, actief als scheidsrechter. “Ik mag JO9-5 tegen Steeds Hooger JO9-1 fluiten. Of ik er zin in heb? Nogal. Ik heb het echt gemist.”

Publiek is niet welkom en dat is volgens De Jong het enige gemis. “Het is wat kaal, maar de jeugd vermaakt zich prima.” Als om half negen bij de hoofdveldwedstrijd tussen Nieuwerkerk JO13-2 tegen Olympia JO13-1 het eerste fluitsignaal klinkt, kan Van Beuningen een oerkreet niet onderdrukken. 

Corinne Verkuil juicht bijna mee. “We vallen uit elkaar”, zegt ze over het ingespeelde team dat ze samen met Van Beuningen vormt. “Volgend seizoen ben ik ééns in de vier weken beschikbaar.” De gewonnen tijd gaat naar de club. “Ik ga foto’s maken van de wedstrijden van de onderbouw. Daar had ik nooit tijd voor, straks wel.”

Meer berichten