Robin Zuierveld, hier op archieffoto, was een van de topscorers van de wedstrijd. Archieffoto

Groeneweg boekt monsterscore: 9-0

Sport 344 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft bij de eerste thuiswedstrijd in de zaterdag-vierde klasse de man van het scorebord overuren laten maken. De thuisclub scoorde tegen Swift Boys uit Rotterdam maar liefst negen keer: 9-0.

Groeneweg maakte in de eerste twee weken op ondubbelzinnige wijze op twee manieren kennis met het keldervoetbal op zaterdag. Vorige week werd op veld 5 in een vechtwedstrijd met 4-3 verloren van TOGB, zaterdag stonden de Zevenhuizenaren tegen een elftal dat in feite niet thuishoort op standaardniveau.

“Ik heb begrepen dat het eerste elftal en de trainer zijn vertrokken en daardoor is er met jongens uit het tweede, derde en vierde een nieuw eerste gemaakt. Respect voor de spelers, maar ze hebben het niveau niet om in de vierde klasse te spelen”, concludeerde Groeneweg-trainer René van Beek na het zien van negentig minuten kat en muis.

Nadat Groeneweg door Swift Boys in het zadel was geholpen door een eigen doelpunt in de zesde minuut, ging het los. Voor rust scoorden de gastheren nog vijf keer, via Robin Zuierveld, Rick Sleeuwenhoek, aanvoerder Bas Roos (strafschop), Freek Hoogeveen en opnieuw Robin Zuierveld (6-0).

Dubbele cijfers
Sleeuwenhoek maakte in de 58e minuut 7-0, waarna Robin Zuierveld zes minuten later al de 8-0 aantekende. Toen Mike Karreman veertien minuten voor tijd de negende Zevenhuizense treffer voor zijn rekening nam, leken de dubbele cijfers een kwestie van tijd te zijn.

Swift Boys wenste echter niet aan dat Groeneweg-feestje mee te doen en probeerde de tiende goal op allerlei manieren te voorkomen. “Het liep nog bijna uit de hand”, zei Van Beek. “Die gasten werden in hun eer aangetast en raakten nog enigszins gefrustreerd.”

“De wedstrijd zelf had natuurlijk weinig om het lijf. Zo weinig tegenstand krijgen is ook niet leuk.” Van Beek vreest dat de eerste twee weken van de competitie in de vierde klasse wel eens kenmerkend zouden kunnen zijn voor het gehele seizoen. “Het niveauverschil in de afdeling is enorm. Wij zullen onze potjes moeten blijven winnen. Dat kan, maar we moeten wel bij de les blijven.”