Aanvoerder Bas Roos weet weet dat Groeneweg maar weinig punten kan laten liggen.
Aanvoerder Bas Roos weet weet dat Groeneweg maar weinig punten kan laten liggen.

Groeneweg doet z’n plicht

Sport 427 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg vervulde zaterdag de sportieve plicht door NOCKralingen te verslaan. De 5-2 zege paste in het productieve seizoen van de Zevenhuizenaren.

Als Groeneweg (68x gescoord) deze week de inhaalwedstrijd van Zestienhoven wint, keert het elftal van trainer René van Beek terug aan kop van de vierde klasse D. In de strijd om het kampioenschap bleven de verhoudingen gelijk, want ook CKC en BSC’68 pakten drie punten. “We weten dat we weinig punten kunnen laten liggen”, zei Groeneweg-aanvoerder Bas Roos. “Van de top drie hebben wij het zwaarste programma, met Hillegersberg-uit, Ommoord-uit en op de laatste dag BSC’68-uit.”
Voor die tijd hoopt Groeneweg het gaatje met CKC iets te hebben uitgebouwd. Op paaszaterdag staat Groeneweg-CKC op het programma.

Tegen middenmoter NOCKralingen speelde Groeneweg een rommelige eerste helft. De thuisploeg kwam tot eigen ontzetting met 1-0 achter door een goal die afgekeurd had moeten worden: doelman Niels Heikoop werd geduwd. De door hem geloste bal werd door een speler van de gasten ingeschoten: 0-1. Groeneweg had niet lang nodig om de schade te repareren. Uit een pass van Rick Verwaal maakte Robin Zuierveld gelijk en even later tekende Zuierveld ook voor de 2-1. Nadat NOCKralingen op 2-2 was gekomen, bepaalde Moos de Hamer uit een pass van Reinier Clazing de 3-2.

In de tweede helft gaf Groeneweg geen kansen meer weg en scoorde via Mike Karreman en Clazing nog twee keer. Rick Sleeuwenhoek maakte in de laatste twintig minuten zijn comeback na een blessure.