Shane van den Engel maakte aan de rechterkant vele meters. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Shane van den Engel maakte aan de rechterkant vele meters. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Gelijkspel tempert euforie Nieuwerkerk

Sport 306 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk blijft onverminderd hard op weg naar de tweede klasse; de euforische stemming werd zaterdag echter enigszins getemperd door het tegenvallende 1-1 gelijkspel tegen VVOR. Van Ron Luijten mag de kampioenskoorts nog even wegblijven.

De trainer gaf voor en na de wedstrijd tegen VVOR de boodschap af dat de strijd om de titel in de derde klasse D nog niet gestreden is. Overal ziet hij euforie over het naderende succes van zijn club. “Iedereen doet alsof we al kampioen zijn, maar het is nog een lange weg. In zeven wedstrijden kun je veel punten verspelen, dat hebben we gezien in maart, toen we in zes wedstrijden acht punten lieten liggen. Ik begrijp het enthousiasme van de mensen, iedereen wil een feestje en snakt naar het kampioenschap, maar het gevaar bestaat dat spelers gaan denken dat ze er al zijn.”

Luijten voegde eraan toe dat Nieuwerkerk nog een serie lastige wedstrijden krijgt, om te beginnen zaterdag Den Bommen uit en de week erop Zwarte Pijl uit. “We moeten niet verder vooruit kijken dan één wedstrijd. Hebben we die gewonnen, dan kan die afgestreept worden.”
Nieuwerkerk gaat de finale van het seizoen met een behoorlijke voorsprong op concurrenten LMO, SSS en De Jonge Spartaan in. “Zeven, acht en acht punten”, gaf Luijten aan. “We mogen vandaag blij zijn dat we geen schade hebben opgelopen. Voor hetzelfde geld was SSS op vijf punten gekomen.”

De toeschouwers die zaterdag op de derby met VVOR waren afgekomen, zagen een Nieuwerkerk dat niet in beste doen was. “Ik heb geen idee hoe dat kwam”, zei Luijten. “We hadden ons goed voorbereid en prima getraind. We waren ook bijna compleet. Toen het fluitje eenmaal ging, waren we niet vooruit te branden.”
De thuisclub, die al na tien minuten aanvoerder Bart Slob zag uitvallen, speelde slordig en kwam moeilijk tot goede aanvallen. VVOR bood daarnaast ook goed weerstand, zonder dat de bezoekers zich louter en alleen tot verdedigen beperkten. “VVOR speelde met veel energie en daar hadden wij veel moeite mee”, concludeerde Luijten. “De meeste ploegen gaan tegen ons ver terug, maar zij verstopten zich niet.”
Desondanks kwam Nieuwerkerk vijf minuten na rust op voorsprong door Stefan van der Vlegel, die voorbereidend werk van Rowendy Schoop afrondde. Vier minuten later stond het echter alweer gelijk toen Sam Nieuwenhuis op knappe wijze achter doelman Kevin de Geus schoot: 1-1.
Daarna probeerde Nieuwerkerk het wel om alsnog de overwinning binnen te slepen, maar de overtuiging in het spel ontbrak. Luijten: “Er zat niet meer in, zo eerlijk moet ik gewoon zijn. Je kunt niet altijd goed spelen. De winst van vandaag is dat we onze voorsprong hebben behouden.”