Gerald van der Klok.
Gerald van der Klok.

Moerkapelle kan geen langere dip gebruiken

Sport 283 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle ziet de rode degradatiestreep naderen. De ploeg van Gerald van der Klok ging zaterdag in en tegen nummer elf Gouderak met 4-2 onderuit, waardoor de voorsprong halveerde.

Moerkapelle heeft, met nog zeven ronden te gaan, nog maar drie punten voorsprong op Gouderak. De nummers 14, 13, 12 en 11 zakken na dit seizoen af naar de nieuw te vormen vijfde klasse en dus gaan de alarmbellen af op De Wilde Veenen.

Een paar weken geleden, na de 3-0 zege op Moordrecht, waande Moerkapelle zich zo goed als veilig, maar inmiddels zien ze het degradatiespook op zich afstormen. “We zitten in een dipje”, erkende de oefenmeester. “Ik had gehoopt dat we tegen ASW en Gouderak vijf punten meer hadden gepakt. Nu moeten we de komende weken écht aan de bak. We zullen tegen WDS en SPV’81 alle zeilen moeten bijzetten.”

Van der Klok gaf aan dat de huidige sportieve crisis niet aan de inzet ligt. “Die jongens verrichten echt genoeg arbeid maar het loopt gewoon niet.”
Dat Moerkapelle in Gouderak het zonder Harmen Verweij en Jeffrey Kievit moest stellen, hielp ook niet mee. Van der Klok: “Dat zijn belangrijke spelers. Harmen is onze meest ervaren middenvelder, van Jeffrey komt veel gevaar in de voorhoede. Zonder hen hadden we niet de energie om van Gouderak te winnen.”
Moerkapelle kwam door Stef van der Zalm in de eerste helft nog op 1-1, maar na de pauze was de energie de gasten te veel. De goal van Mischa Slingerland kwam te laat: 4-2.