Dames 2 van ZVH werd zaterdag kampioen van de promotieklasse door een 4-0 zege op RVV. (foto: André Dirks)
Dames 2 van ZVH werd zaterdag kampioen van de promotieklasse door een 4-0 zege op RVV. (foto: André Dirks)

Volleybaldames ZVH na zege op de rand van tweede divisie

Sport 409 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De dames van Villa Dorrestein ZVH staan met één been in de tweede divisie. Na de 3-1 zege op Limes lijkt het kostje van de Zevenhuizense formatie gekocht.

Met nog twee wedstrijden te gaan in de derde divisie heeft ZVH zes punten voorsprong op nummer vier Dosko. De nummers één, twee en drie promoveren. Trainer/coach Martin Rutten wil pas juichen als de promotie écht binnen is. “Ik ontken niet dat we er goed voor staan, maar we zijn er nog niet. We moeten nog wel vijf punten pakken. We gaan ervan uit dat Dosko twee keer met de maximale score wint en nog tien punten pakt.”

ZVH wilde graag kampioen worden, maar die ambitie moest een tijdje geleden al worden geparkeerd. VV Utrecht heeft inmiddels een straatlengte voorsprong. “Daarvoor hebben we net te veel tegenslag gehad met blessures van libero Jolien van Dam en spelverdeler Demi van Es. Hun vervangers doen het goed, maar we hebben als team geen wisselmogelijkheden meer op die essentiële posities. Kampioen worden we dan niet, maar het belangrijkste doel was promoveren naar de tweede divisie.”
ZVH speelt nog op 6 april tegen Rijswijk en een week later tegen Switch, nummer drie van het klassement. “Om de druk niet te groot te laten voor de laatste wedstrijd moeten we een goed resultaat halen in en tegen Rijswijk. Dat moet ook kunnen.”

Zodra de promotie binnen is, wil Rutten zich snel richten op volgend seizoen. “Over een paar weken hopen we negentig procent zekerheid te hebben over de samenstelling van de groep voor volgend seizoen.”

In de selectie zal behoorlijk wat ruimte komen voor de jeugd. Dit seizoen laat een aantal jeugdspelers zich op positieve wijze zien in de Zevenhuizense formatie, die vorig seizoen nog op dubieuze wijze de promotie miste. “Na het wegvallen van Demi van Es is Marlies Nobel spelverdeler. Ze is nog erg jong, maar doet het geweldig. Ook andere jeugdspelers leveren een belangrijke bijdrage”, aldus Rutten.