Jinth Engelse is blij met haar winst op de 50 meter rugslag in Antwerpen.
Jinth Engelse is blij met haar winst op de 50 meter rugslag in Antwerpen.

Drie Nederlandse records voor zwemmende Jinth Engelse

Sport 635 keer gelezen

ZWEMMEN
Nieuwerkerk aan den IJssel – Jinth Engelse heeft afgelopen weekeinde bij de Antwerp Speedo Diamond Race drie Nederlandse records verbeterd.

De zwemmer van NieMo Barracuda, die onlangs deel uitmaakte van de ploeg die promotie naar de eredivisie-clubcompetitie afdwong, zwom tijdens de series op de 50 meter rugslag naar een tijd van 28.85. Daarmee zette zij een nieuw nationaal record neer voor 16 jaar en de jeugd. In de finale greep zij met 28.87 het goud weg voor de Belgische seniortopper Fleur Verdonck.
Vijftien minuten later startte Engelse in de finale van de 100 meter rugslag en tikte als derde aan. Haar tijd van 1.02.01 was goed voor een nieuw nationaal record voor zestienjarigen. Het oude record was sinds 2009 in handen van Sharon van Rouwendaal.

Ook masterzwemmer Mark Hensen noteerde een Nederlands record. De 45-jarige zwemmer zwom bij de heren 45-plus op de 400 meter wisselslag het zestien jaar oude record van Edwin van Norden uit de boeken. Hensen bracht het op 4.58.52.
De penningmeester van de club behoort tot de wereldtop op de 400 meter wisselslag. Eerder deze maand werd hij nog vijfde op het WK voor masters in Qatar. Hij eindigde slechts 1,4 seconden van het brons.