Ruth, Hindley, Kathinka, Miranda van Kliniek Dentiek. (foto: Robbert Roos)
Ruth, Hindley, Kathinka, Miranda van Kliniek Dentiek. (foto: Robbert Roos)
Advertorial

‘Iedereen verdient een gezonde mond’

Zakelijk 351 keer gelezen

Zevenhuizen – Een goede mondgezondheid is van groot belang voor een gezond lichaam en dus belangrijker dan u wellicht denkt. Een tandvleesontsteking zoals parodontitis kan verband houden met diabetes, hartklachten of zelfs vroeggeboorten. Daarom is het belangrijk dat u uw mond en gebit goed verzorgt en minimaal twee keer per jaar uw tandarts en mondhygiënist bezoekt, ook als u geen klachten heeft. Voorkomen is beter dan genezen, en met een goede, preventieve aanpak houden we samen uw mond gezond. Iedereen verdient immers een gezonde mond.

“Wij zijn een kleinschalige, preventieve dorpspraktijk met een huiselijke sfeer”, vertelt Ruth, een van de mondhygiënisten. “We hanteren een hoge standaard als het gaat om kwaliteit van de behandelingen en benodigde apparatuur. Daarnaast besteden wij veel tijd en persoonlijke aandacht aan onze patiënten en in het bijzonder aan kinderen en mensen die de tandarts een beetje spannend vinden. Iedereen, of je nu jong bent of jong van geest, voelt zich bij ons op zijn of haar gemak.”

Voor kinderen is er een speciale kindertandarts die na zijn studie tandheelkunde nog een paar jaar een specialisatie heeft gevolgd. “We maken kinderen graag al op jonge leeftijd vertrouwd met een bezoek aan de tandarts. Angst voor de tandarts kan een goede mondhygiëne in de weg staan. Daarom zorgen we ervoor dat uw kind elk bezoek aan de tandarts of mondhygiënist als leuk en ontspannen wordt ervaren.” Dat kan al vanaf het moment dat de eerste tandjes doorkomen. Door goede voorlichting en (voedings)advies te geven en ouders te leren hoe ze hun kind kunnen helpen met poetsen, worden ‘slechte’ gewoontes vroegtijdig gedetecteerd en verdere problemen voorkomen.

Geen gebit is gelijk. Daarom beschikt Kliniek Dentiek over een gemotiveerd team met tandartsen en mondhygiënisten die meerdere disciplines beheersen. Hierdoor kunnen nagenoeg alle behandelingen in de praktijk worden uitgevoerd. Door hoogwaardige apparatuur te gebruiken kan uw gebit zonder pijn gereinigd worden aan de hand van de GBT-methode. Dit is een milde vorm van zandstralen die ervoor zorgt dat uw gebit fris en glad aanvoelt, uw tanden witter worden, en de gezondheid van uw mond vooruitgaat.

Wist u dat bepaalde medicijnen averechts kunnen werken voor uw gebit, en dat een slechte adem of vieze smaak in uw mond veroorzaakt kan worden door een slechte mondgezondheid? Gezond tandvlees is niet gevoelig of opgezwollen en bloedt niet. “Meten is weten”, zeggen de specialisten van Kliniek Dentiek. “Met een uitgebreide tandvleesmeting kunnen wij de conditie van uw tandvlees vaststellen. Indien nodig zetten we monsters op kweek en stellen we een behandelplan voor u op.”

Soms is het toch nodig om delen van uw gebit te vervangen. “U kunt bij ons ook terecht voor een brug, kroon, prothese of volledig kunstgebit. Behandelingen kunnen verdoofd uitgevoerd worden of er wordt een verdovende zalf in de mond aangebracht zodat deze minder gevoelig is. Wilt u ook voor de dag komen met een stralende lach en een gezond gebit? Kijk dan op de website: kliniekdentiek.nl voor meer informatie of maak een afspraak. Er is nog ruimte voor nieuwe patiënten.

Robbert. (foto: pr)