Politiek is denkwerk, maar ook dóen, meent SGP'er Johan Snoei, ook wel bekend als 'die jongen van de groenteboer'.
Politiek is denkwerk, maar ook dóen, meent SGP'er Johan Snoei, ook wel bekend als 'die jongen van de groenteboer'. Foto: Erik van Leeuwen

'Ik vind dat iedereen in de maatschappij moet meedoen'

Politiek 302 keer gelezen

Zuidplas - Volgende maand worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Alle inwoners van Zuidplas van 18 jaar en ouder kunnen woensdag 21 maart bepalen wie er in de gemeenteraad komen en wie dus gaan beslissen wat er de komende vier jaar in Zuidplas gebeurt. Op de kieslijsten van de deelnemende partijen staan heel wat nieuwe gezichten. Ze stellen zich om beurten voor.

Naam: Johan Snoei (34)
Partij: ChristenUnie/SGP, nummer 3
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

"Voor veel mensen hier ben ik die jongen van de groenteboer. Mijn vader, en vóór hem mijn opa, heeft jarenlang op de markt gestaan. Ik ben al sinds 2007 betrokken bij de lokale politiek. Ik zat de eerste jaren in wat ze noemden de commissie met de lange naam: Veiligheid, Financiën, Bestuur en Beheer. De afgelopen raadsperiode heb ik deel uitgemaakt van de programmacommissie Decentralisaties en Transformatie.
Er is veel op de gemeente afgekomen en dan doel ik op de transformatie in het sociale domein. Zuidplas heeft de eerste slagen geslagen, maar er is ook nog veel werk te doen. Ik werk zelf in de Rekenkamer van de gemeente Utrecht. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan, neem ik mee naar Zuidplas. Ik vind dat iedereen in de maatschappij moet meedoen. Er zitten in Zuidplas 565 mensen in de bijstand en dat aantal moet omlaag. Ik geloof dat ieder mens zijn talenten heeft en die moeten we zo optimaal mogelijk benutten. Wat betreft de Wmo-ondersteuning zal het Sociaal Team meer actief dan reactief oplossingsgericht moeten gaan denken. Politiek is denkwerk, maar ook dóen.

Het mooie aan Zuidplas is de diversiteit van de dorpen. Die moeten we vooral behouden."