De oprechtheid en nieuwsgierigheid van kinderen naar de wereld om hen heen, bleven juf Ria van Loon al die jaren boeien.
De oprechtheid en nieuwsgierigheid van kinderen naar de wereld om hen heen, bleven juf Ria van Loon al die jaren boeien.

Juf Ria bekend gezicht voor menig Nieuwerkerker

Algemeen 525 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Ria van Loon nam vlak voor de schoolvakantie na meer dan veertig jaar afscheid van de peutergroepen van Stichting Klavertje Vier.

De juf was sinds 1974 als vaste leidster verbonden aan peuterspeelzaal Wollewietje, een van de locaties van de stichting. De afgelopen decennia heeft zij het peuterspeelzaalwerk zien veranderen van ontmoetingsplek voor peuters tot wat het nu is, de voorschoolse voorziening ter voorbereiding op de basisschool. Ondanks de veranderingen heeft Van Loon in 44 jaar haar liefde en passie voor jonge kinderen niet verloren; hun oprechtheid en nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen hebben haar altijd geboeid. Heel wat kinderen uit Nieuwerkerk hebben bij de juf op de peutergroep gezeten. Deze kinderen zijn nu vaak zelf al ouders of zelfs grootouders, die hun kinderen en kleinkinderen ook weer bij juf Ria naar de peutergroep brachten.