(foto en tekst: Judith Rikken)
(foto en tekst: Judith Rikken)

Nog vijf dagen vakantiepret

Algemeen 225 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - De laatste vakantieweek voor kinderen in Zuidplas is aangebroken; in Nieuwerkerk traditiegetrouw de tijd waarin de Jeugdvakantieweek van Welzijn Zuidplas wordt gehouden. Kinderburgemeester Marlou Opschoor uit Moerkapelle en wethouder Jan Verbeek verrichtten maandagochtend de opening.

Tot een glijpartij over een natte baan - levend sjoelen - liet Verbeek zich niet verleiden. Dat genoegen liet hij aan de 'mini-burgemeester' en haar leeftijdgenoten. Zelf koos hij voor de veilige optie: met Marlou Opschoor beklom hij het kleine 'luchtkasteel' dat ook op het Raadhuisplein stond.

Behalve geklommen en gegleden werd er op het plein maandagochtend geschilderd op textiel en hout. Voor de middag stond een poppentheatervoorstelling voor alle leeftijden op het programma in jongerencentrum 't Blok.

De rest van de week zijn er op verschillende plekken in Nieuwerkerk elke dag en avond activiteiten, waaronder een filmavond, een waterspektakel met de brandweer en de acties van een politiehond.

In Moerkapelle en Moordrecht organiseren de kerken deze week allerlei jeugdactiviteiten. In Zevenhuizen vindt het jaarlijkse Kindervakantiefeest van Hervormd Zevenhuizen plaats in de herfstvakantie.