Afbeelding

Alleen dit weekend nog aanmelden voor glasvezelaansluiting

Algemeen 231 keer gelezen

Zuidplas/Regio - De bewoners uit het buitengebied van Zuid-Holland Midden hebben tot maandag 17 december om zich bij één van de zes deelnemende dienstaanbieders aan te melden voor een glasvezelaansluiting. Die dag wordt gekeken of 50 procent van de in aanmerking komende adressen zich heeft aangemeld. Alleen dan wordt volgend jaar gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Snel internet gaat met de ontwikkeling van zorg op afstand, online onderwijs, thuiswerken, slimme apparaten, online shoppen en -overheidsdiensten een steeds grotere rol spelen.

125.000 adressen in Nederland beschikken inmiddels over glasvezel van 'Glasvezel buitenaf'. Dat is een derde van het buitengebied van heel Nederland. Glasvezel buitenaf is actief in negen provincies en heeft als doel het buitengebied van Nederland te voorzien van glasvezel.

Aanmelden kan op verschillende manieren. Rechtstreeks bij een van de dienstaanbieders, bij een lokale verkoper in de buurt of via de website van Glasvezel buitenaf (Deelgebied: Zuid-Holland Midden) en de websites van de deelnemende dienstaanbieders.