Joop van Beek moet namens Moerkapelle verdedigen.
Joop van Beek moet namens Moerkapelle verdedigen.

Moerkapelle prefereert bank boven bal

Sport 230 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle verloor zaterdag in Woerden op bezoek bij VEP zijn laatste wedstrijd voor de winterstop (4-0). Volgens trainer Martijn Peters maakte zijn ploeg een uitgebluste indruk. "Het is even op."

Door Erik van Leeuwen

Peters gaf zijn spelers na de vette nederlaag bij VEP meteen rust. "We hadden deze week nog twee trainingen kunnen doen, maar ik denk dat ik er beter aan doe om die jongens even op rust te zetten", reageerde de oefenmeester. Vijf maanden intensief voetbal hebben hun tol geëist bij de spelers.

"In juli zijn we al met de voorbereiding begonnen. Een deel van de ploeg is niet gewend aan die intensiteit, want ze speelden of in het tweede of bij de jeugd. Vandaag zag je veel spelers op hun laatste benen lopen. Rust is dan het enige medicijn."

Tim Korevaar was daar zaterdag het voorbeeld van. "Hij had eigenlijk niet moeten spelen, maar lekker op zijn bed moeten blijven liggen", meende Peters over de zieke buitenspeler.

De woorden 'het is even op' die de trainer bezigde, sloegen op het voetbal maar ook op de personele bezetting. 's Ochtends had hij nog elf spelers tot zijn beschikking, maar door ziekte (keeper Lorenzo Sloof) en blessure (Remon de Bruin) werd dat elftal gereduceerd tot negen. Met Timo de Graaf tussen de palen en Richard Koole tussen de lijnen voorzag Peters in de twee vacatures, maar in het elf-tegen-elfspel met VEP was Moerkapelle de onderliggende partij. Na zestien minuten keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan. "We misten vandaag nog Harmen Verweij, Thom van den Berg en Pieter Verweij, maar onze grootste tegenstander was de vermoeidheid die bij iedereen zichtbaar was", concludeerde Peters.
Daarom leek het hem verstandig om de dagen voor kerst zijn spelers de bank thuis te gunnen boven de bal op de Wilde Veenen. Hij deed dat ook in de wetenschap dat Moerkapelle al bijna net zo veel punten pakte als vorig seizoen. "Thuis zijn we sterk, uit moet beter", had hij zeven woorden nodig voor de evaluatie van de eerste competitiehelft.