Logo hartvanzuidplas.nl
Kats wees op de World Cup roeien op de Willem-Alexander Baan in juli: "Een uitgelezen kans om Zuidplas op de kaart te zetten."
Kats wees op de World Cup roeien op de Willem-Alexander Baan in juli: "Een uitgelezen kans om Zuidplas op de kaart te zetten." (Foto: Erik van Leeuwen)

Vooruitblik op Katsloos jaar

  •   89 keer gelezen

Zevenhuizen – Geweld tegen hulpverleners mag nooit getolereerd worden, zo zei scheidend burgemeester Gert-Jan Kats 4 januari in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie in dorpshuis Swanla.

Door Erik van Leeuwen

Zoals elk jaar ging Kats in op de jaarwisseling. Hij constateerde tevreden dat het schadebedrag opnieuw lager is. "Elke euro aangebrachte schade is er natuurlijk één te veel, maar ik ben wel blij met de dalende lijn", liet hij weten.

Moerkapelle
Hij betreurt de gebeurtenissen in Moerkapelle waar hij als burgemeester het besluit moest nemen de ME in te zetten. "Ik sta met de kennis van toen volledig achter dat besluit. Zoals ik mij ook helemaal kan vinden in het onderzoek van college en raad naar de gebeurtenissen. Het is goed om alles op een rijtje te zetten om daarmee ook te kijken hoe nu verder te gaan in de toekomst."

Gemeentehuis
Kats zei verder dat het nieuwe gemeentehuis beter wordt dan afgesproken. "Qua planning, budget en kwaliteit blijven we binnen de grenzen die we met de raad hebben vastgelegd." Het nieuwe gemeentehuis is op 3 juni 'operationeel'.

Volgens Kats is de gemeente hard bezig om de digitale dienstverlening richting inwoners door te ontwikkelen. "Zo willen we de sociale media meer gaan inzetten voor de producten, programma's en diensten." Kats kondigde aan dat dit jaar een pilot van start gaat die het mogelijk maakt om te chatten met de gemeente.
Kats wees de vele aanwezigen in Swanla ook op een groot evenement in de zomer, de World Cup roeien op de Willem-Alexander Baan van 12 tot en met 14 juli. "De absolute wereldtop komt. Een uitgelezen kans om Zuidplas op de kaart te zetten."

Meer berichten