Remco Langerveld en zijn ploeggenoten delen de vreugde.

Hart Remco Langerveld klopt voor Nieuwerkerk

Sport 611 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk-trainer Ron Luijten waande zich tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Hillegersberg op de kraamafdeling van een ziekenhuis. De 4-1 zege van zijn ploeg noemde hij immers 'een zware bevalling'. "Dit soort wedstrijden moet je niet te veel hebben, want dat gaat het zeker een keer fout."

Door Erik van Leeuwen

Hij hoort eigenlijk niet thuis in de vierde klasse, maar een hart dat voor Nieuwerkerk klopt hield Remco Langerveld op sportpark Dorrestein. Alles wat hij doet op een voetbalveld doet hij met gevoel, de ene actie nog verfijnder dan de andere.
Ook tegen Hillegersberg nam de linksbenige technicus Nieuwerkerk, dat het moeilijk had, op sleeptouw. Kort nadat de bezoekers op voorsprong waren gekomen – dertig seconden na rust – kon Langerveld alleen door een overtreding in het strafschopgebied worden gestopt. De regisseur van Nieuwerkerk belastte zichzelf met de taak om vanaf elf meter raak te schieten, maar hij miste.
Zijn misser paste precies in de moeizame wedstrijd die zijn ploeg speelde, maar Nieuwerkerk wist in de laatste 25 minuten alsnog het tij te keren. Stefan van der Vlegel zorgde met zijn twaalfde seizoensdoelpunt voor de gelijkmaker, kort daarop sloeg een schot van Langerveld als een graniet in. Na behendig manoeuvreren door de Rotterdamse verdediging schoot hij de bal met zijn vernietigende linkerbeen via de rechterpaal in het doel (2-1). In zijn enthousiasme bleek Langeveld ook innig te kunnen omhelzen, hij liet zijn ploeggenoten delen in zijn blijdschap.
"Remco is een geweldige voetballer", beaamde trainer Ron Luijten later. "Iedere trainer wil graag zo'n speler in zijn team."
Luijten had alle reden voor zijn lofzang over de routinier (31), want Langerveld tekende, na goed voorbereidend werk, ook voor de 3-1. Jeffrey Bos maakte zelfs nog de 4-1. Het was een uitslag waarmee snel alles dreigt te worden vergeten. Luijten wenste dat niet te doen. "Ik vind dat je ook oog moet hebben voor de dingen die niet goed gingen vandaag. Dat waren er nogal wat."
Zo speelde Nieuwerkerk voor rust vooral onrustig en onnauwkeurig. "Veel lange en hoge ballen. Dat was niet goed." Terwijl de thuisploeg al snel in een numeriek overwicht kwam, want al in de tiende minuut kreeg een speler van Hillegersberg rood voorgehouden. De zondaar floepte er een scheldwoord uit. Luijten: "De scheidsrechter had het voor de wedstrijd nog uitdrukkelijk gezegd. Alle woorden die verwijzen naar ziekten die beginnen met een t, p of k worden bestraft met rood."

Mooie woorden waren er van Luijten in de businessruimte van de club, waar hij, assistenten Richard Boer en Theo Speelmeijer en verzorger Claudia van Tussenbroek hun contractverlenging officieel bekrachtigden met een handtekening. Even daarvoor beleefde de 19-jarige Rolf van Bommel zijn debuut in Nieuwerkerk 1. De tweedejaars A-junior kwam in de 82e minuut in het veld.