Logo hartvanzuidplas.nl
Als laatste schoof voorzitter Bram van Vliet naast de wethouder om zijn handtekening te plaatsen.
Als laatste schoof voorzitter Bram van Vliet naast de wethouder om zijn handtekening te plaatsen. (Foto: )

Tekenen voor cultuur

  •   103 keer gelezen

Zuidplas - "Verbinding zal leiden tot meer culturele evenementen", verzekerde wethouder Jan Verbeek vorige week bij de ondertekening namens de gemeente van een overeenkomst met zes partijen uit het culturele veld. Samen vormen ze nu Cultuurplatform Zuidplas.

Om te beginnen een jaar lang, gaan de zeven - gemeente, bibliotheek, dorpshuis Swanla, Historische Vereniging Nieuwerkerk, MOZ-Art, en de stichtingen Beeldende Kunst Zuidplas en Cultureel Netwerk Zuidplas - samenwerken. Doel is de inwoners beter in staat te stellen zich op cultureel gebied te ontplooien. Ze maken een activiteitenplan voor een betere samenwerking en ontwikkelen een cultuurvisie voor de komende vier jaar.
De ondertekenaars gaan ervan uit dat gemeenten die veel aandacht besteden aan kunst en cultuur veel aantrekkelijker zijn dan gemeenten waar minder te beleven valt. Het brede aanbod van cultuur dat Zuidplas volgens de deelnemers aan het platform al heeft, vindt nog te vaak los van elkaar in de verschillende dorpen plaats. 'Om het culturele veld in de gemeente te versterken, willen we inzetten op het creëren van dwarsverbanden', zo luidt het voornemen. En waar wethouder Verbeek nu nog spreekt over dorpshuis Swanla als 'cultuurhuis' van Zuidplas, zien de zeven partijen het ook zitten om een nieuw Cultuurhuis te realiseren. 'Dat zien we als stip op de horizon.'

Meer berichten