Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Erik van Leeuwen

Verbreding Hoofdweg begint

  •   97 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Met het rooien van tientallen bomen is een begin gemaakt met de werkzaamheden aan de Hoofdweg.

Als de laatste rooiwerkzaamheden zijn voltooid, start de eerste fase van de reconstructie van de Hoofdweg. De belangrijke verkeersader van en naar Nieuwerkerk gaat volledig op de schop. Vijftien jaar geleden werden de eerste plannen voor de verandering gemaakt. De nieuwe Hoofdweg krijgt tweemaal één rijbaan, die gescheiden zijn van elkaar. Er komen minder afslagen en links afslaan is niet meer mogelijk. Er komt wel een zogenaamde keerlus. De rotonde wordt voorzien van by-passes. Doel van de reconstructie is de doorstroming van het verkeer naar Nesselande en Nieuwerkerk te bevorderen. De gemeenteraad van Zuidplas en daarvóór de raad van Nieuwerkerk, heeft jarenlang gedaan over het nemen van een besluit.
Bij de eerste fase van de werkzaamheden zal het fietspad worden verlegd. Ook wordt een uitvoegstrook aangelegd. Het verkeer ondervindt van deze werkzaamheden nog geen hinder. Dat wordt anders als begin maart wordt begonnen met de hoofdrijbaan. Deze zal worden afgesloten tussen Capelle en de gemeentegrens van Nieuwerkerk. Weggebruikers zullen worden omgeleid via Rotterdam-Zevenkamp en Nesselande. In de tweede fase wordt het Nieuwerkerkse deel van de Hoofdweg aangepast. Deze werkzaamheden beginnen in de zomer en zijn naar verwachting eind van dit jaar klaar. Langs de weg worden nieuwe bomen geplant.

Meer berichten