Logo hartvanzuidplas.nl

Samen jagen op prijzen

  •   39 keer gelezen

Zuidplas - Zowel UitBusPlús als molen Windlust zijn genomineerd voor de actie Help Nederland Vooruit. In de regio zijn nog drie andere instellingen gekozen. Afhankelijk van het aantal stemmers, ontvangen de vijf genomineerden een bedrag tussen de 1000 en 5000 euro.

Wie in de regio de meeste stemmen krijgt, wint 5000 euro. De tweede prijs is 3000 euro, de derde 2000, de vierde 1500 en de vijfde prijs 1000 euro. Stemmen kan tot zondag 10 februari.
De Nieuwerkerkse Stichting Molen Kortenoord hoopt met het prijzengeld van de ING-actie een buil te kunnen aanschaffen; een machine die van het door de molen gemalen meel, bloem, gries en zemelen zeeft. "Geef het sparen voor de buil bij molen Windlust nog wat extra wind in de wieken", roept bestuurslid Dick Groenendal mensen op hun stem uit te brengen. "Op dit moment zijn 48.000 stemmen uitgebracht en staan we op de vierde plaats. Alleen met zoveel mogelijk stemmen maken we een kans."
Stichting UitBus Plús Zuidplas (postcode 2911 CD) hoopt op een zo hoog mogelijk bedrag, waarmee bijvoorbeeld mensen met een laag budget korting kan worden gegeven op uitjes en dat gedeeltelijk in de spaarpot kan voor de aanschaf van een nieuwe bus.

Stemmen kan via www.helpnederlandvooruit.nl (of in het geval van de molen, via de link op www.kortenoord.nl) Na opgave van mailadres, moet deelname worden bevestigd via een link.

Meer berichten