Afbeelding

JBC Nieuwerkerk grijpt laatste strohalm

Sport 194 keer gelezen

JEU DE BOULES
Nieuwerkerk aan den IJssel - In speelronde elf van de Nationale Petanque Competitie was het erop of eronder voor JBC Nieuwerkerk. Met nog drie speelronden te gaan is elk punt van belang. Daar waren de Nieuwerkerkse boulers zich goed van bewust.

JBC Nieuwerkerk 1 speelde thuis tegen Middelburg 1. In de stroeve wedstrijd moesten punten worden veroverd om degradatie te voorkomen. Wanneer deze speelronde met verlies zou worden afgesloten, zou degradatie onvermijdelijk zijn. Ondanks het stroeve verloop heeft het team dat weten te voorkomen, door met 6-2 te winnen.
JBC Nieuwerkerk 2 ontving Bommequet 1 op eigen veld. Inzet voor dit team was de tweede plaats in haar divisie. Door een 5-3 overwinning werd dit doel gerealiseerd.
JBC Nieuwerkerk 3 speelt nog altijd voor promotie. Tijdens deze speelronde verdedigde het de eerste plaats tegen nummer 2, dat slechts één punt achter staat. De wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel.
Met de kleine verschillen kan er de komende ronden nog van alles gebeuren. De volgende speelronde van de nationale competitie is op 9 maart.