Logo hartvanzuidplas.nl
Dirk en Lenie Molenaar vormen al bijna zeventig jaar een paar en zijn 65 jaar getrouwd.
Dirk en Lenie Molenaar vormen al bijna zeventig jaar een paar en zijn 65 jaar getrouwd.

'Nog altijd trots op grote liefde'

  •   132 keer gelezen

Zevenhuizen - Een kapot fietslicht zorgde ervoor dat Dirk Molenaar zich bijna zeventig jaar geleden bij Lenie Smaal 'in the picture' kon werken. Maandag 8 april waren de twee 65 jaar getrouwd. Burgemeester Servaas Stoop kwam hen met dit heuglijke feit feliciteren en met hun vier kinderen, veertien kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en aangetrouwde familie wordt de mijlpaal binnenkort met een etentje gevierd.

Door Cees Visser

Dirk Molenaar (93) werd in Capelle aan den IJssel geboren in een gezin met vijf kinderen. Lenie Smaal (91) kwam in Rotterdam ter wereld en heeft een zus en een broer. Dirk werkte bij een groentekweker, maar keerde eens in de veertien dagen voor een melkfabriek melkgeld aan boeren uit. "Hoewel ik natuurlijk veel boerendochters zag, viel Lenie mij bijzonder op", vertelt hij. "Ik zag echter ook dat zij een verlovingsring droeg en moest haar, noodgedwongen, uit mijn hoofd zetten. Ik zag haar daarna weer op een middenstandstentoonstelling en wat ik toen ook opmerkte was dat zij geen ring meer droeg. Het toeval wilde dat het licht van haar fiets het niet deed en ik was er als de kippen bij om dat te repareren en zo is het gekomen."

Lenie werkte met groot plezier in een banketbakkerij in Rotterdam, maar is daarna als mantelzorger op de boerderij voor haar oma en opa gaan werken. Na drie jaar verkering en anderhalf jaar verloofd te zijn geweest, trouwde het paar, ook kerkelijk, in Moerkapelle. Dirk had toen inmiddels vier jaar in het voormalig Nederlands-Indië als militair gediend.
Na tien jaar in Moerkapelle te hebben gewoond, verhuisde het paar naar Zevenhuizen, waar Dirk een eigen groentekwekerij begon. Hij vertelt: "Lenie is voor mij altijd een geweldige steun geweest. Ze assisteerde mij zoveel mogelijk en zorgde onder andere voor de betalingen aan het personeel."

Met hun vier zoons brachten de twee onder andere vakanties in Drenthe door. Toen de kinderen groot waren, reisde het paar negen keer naar Canada, waar een broer van Dirk woont. Momenteel wonen Lenie en Dirk alweer elf jaar op hun huidige stek in Zevenhuizen. Lenie kijkt regelmatig televisie, waarbij programma's over het koningshuis, zoals Blauw Bloed favoriet zijn. Dirk houdt van puzzelen, rijdt nog auto en doet, samen met Lenie, boodschappen. Ook zorgt hij voor de dagelijkse maaltijden en gaat regelmatig naar de kerk. Lenie volgt de kerkdiensten via een beeldverbinding thuis. Dirk ziet haar nog steeds als zijn grote liefde waar hij trots op is. Gevraagd naar het geheim van 65 jaar bij elkaar zijn, antwoordt Dirk met instemming van Lenie: "Respect voor elkaar hebben, dankbaar zijn, elkaar verdragen en altijd positief in het leven staan."

Meer berichten