Uitblinker Niels Stuurstraat was goed voor negen treffers. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

CKV Nieuwerkerk jaagt op Swift

Sport 509 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - De korfballers van CKV Nieuwerkerk hervatten zaterdag de veldcompetitie met een 20-17 overwinning op GKV uit Gorinchem. Doelwit van de Nieuwerkerkers is echter Swift uit Middelburg, dat na negen wedstrijden nog foutloos is.

Met Jan van Essen als verantwoordelijke man langs de kant, omdat Leon Simons als bondscoach van Jong Oranje optrad bij het EK, had Nieuwerkerk het zeker voor rust niet makkelijk met de gasten. GKV nam in de beginfase een 1-3 voorsprong en klampte vervolgens een tijdlang aan toen de thuisploeg die achterstand ongedaan had gemaakt.
Tot 8-8 ging het gelijk op. Via treffers van Babette Blok en Niels Stuurstraat ging Nieuwerkerk met een 10-8 voorsprong de rust in. De thuisploeg nam in de tweede helft snel afstand van GKV en een kwartier voor tijd was het verschil zes doelpunten. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en kwamen via 16-13 zelfs terug tot 19-17. Na een time-out, aangevraagd door Nieuwerkerk, maakte Babette Blok met haar derde treffer een einde aan alle onzekerheid.
"Het was zeker niet onze beste wedstrijd", zei Niels Stuurstraat. De Nieuwerkerk-uitblinker vond tegen GKV op een warm sportpark De Kleine Vink opvallend makkelijk de korf: negen doelpunten. "Het ging wel lekker. Na de eerste twee treffers voelde ik dat het wel goed zat."
Stuurstraat profiteerde in het vak met Laura van der Linden, Mats Rodenburg en Babette Blok van de rolverdeling. "We hadden met Laura een lengteoverwicht bij de dames. Daardoor konden wij, Babette en ik, als spits fungeren. We konden heel veel aanvallen herhalen." Hij hoopt met Nieuwerkerk nog de stap naar de hoofdklasse te maken, maar erkende ook dat de vooruitzichten niet erg positief zijn. Alleen de kampioen promoveert en koploper Swift is tot op heden foutloos. "Swift moet nog een extra wedstrijd verliezen. In dat geval zouden we bij winst in de onderlinge wedstrijd op 1 juni gelijk kunnen komen, mits we natuurlijk zelf alles blijven winnen." HIj weet echter ook dat Nieuwerkerk, als dat scenario zich ontrolt, een grote overwinning nodig heeft. Bij gelijke stand is het onderlinge resultaat bepalend. Swift won eerder dit seizoen met vijf doelpunten verschil. "We moeten gewoon onze wedstrijden blijven winnen. Meer kunnen we even niet doen."
Stuurstraat schat de kampioenskansen van Nieuwerkerk momenteel niet hoog in. "Dat komt ook omdat Swift de perfecte eigenschappen heeft om op het veld succesvol zijn. Ze hebben enorm veel lengte. Op het veld is het toch allemaal een stuk statischer dan in de zaal."