Robin Zuierveld was de gevaarlijkste aanvaller aan Zevenhuizense kant. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Robin Zuierveld was de gevaarlijkste aanvaller aan Zevenhuizense kant. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Groeneweg vreest nog steeds Velo

Sport 244 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen - Groeneweg liep maandag weer een puntje uit op hekkensluiter Velo, maar gerust is trainer René van Beek er nog niet op. Hij twijfelde of het 1-1 gelijkspel tegen Wit Rood Wit uit Sint Willebrord genoeg is om Velo in het zware competitieslot achter zich te houden.

Met nog drie speelronden voor de boeg koestert Groeneweg een voorsprong van zes punten op Velo en ligt het op schema voor de voorlaatste (nacompetitie)plaats. Maar Van Beek wordt nog altijd 'zenuwachtig' als hij naar de ranglijst kijkt. "We staan er veel minder florissant voor dan het lijkt", sprak hij zijn ongerustheid uit. "Velo heeft nog de gestaakte wedstrijd tegoed tegen BMT. Je kunt ervan uitgaan dat Velo die wedstrijd op zeker gaat winnen omdat ze 1-0 voor staan en met twee man meer spelen. Dan is het gat dus nog maar drie punten. Aangezien wij een nog veel zwaarder programma hebben dan Velo ben ik er allesbehalve gerust op."

De Goudse oefenmeester voegde eraan toe dat het voor Groeneweg in twee wedstrijden moe(s)t gebeuren. Tegen Wit Rood Wit en in mei tegen CVV Zwervers. " Van Moerse Boys en VOC uit zie ik ons niet winnen."

Het gelijkspel maandag tegen Wit Rood Wit was vanuit die gedachte daarom een tegenvaller. "Begrijp me niet verkeerd, ik ben wel blij dat we nog een punt hebben gepakt, maar met drie punten had ik de komende weken een stuk rustiger geslapen. Je weet namelijk nooit hoe het in de slotfase van de competitie gaat. Als Velo opeens de geest krijgt, zijn wij de sigaar." Hij maakte zijn ploeg weinig verwijten. Eerder een compliment voor de fase in de tweede helft nadat het op een 0-1 achterstand was gekomen. Om iets te forceren vond Van Beek het nodig om van systeem te switchen. Mario van Dieren zakte een linie en werd middenvelder. "Een opoffering voor het team", noemde de trainer die zet. "Het teambelang staat voorop." Als opkomende middenvelder werd Van Dieren aan het werk gezet door Robin Zuierveld. Zijn schot was laag en precies (1-1). Groeneweg was nog een paar keer dichtbij de winnende treffer. Tot tweemaal toe ontsnapte Robin Zuierveld aan de aandacht van de verdediging, tweemaal ook was zijn afwerking onvoldoende.
Het Zevenhuizense slotoffensief verloor echter aan kracht toen Freek Hoogeveen terecht ('ik raakte de keeper vol op zijn enkel') zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood vroegtijdig de kleedkamer moest op zoeken.